Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarné hry a inspirace (šperk) (KVV / VYTHS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / VYTHS - Výtvarné hry a inspirace (šperk), Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkušenostní i pojmové znalosti ve vztahu k dovednostem studentů zahrnuje a předpokládá:Rozvoj výtvarné senzibility, představivosti, výtvarného myšlení, jejich zkušenostního a pojmového zázemí v oblasti prostorové tvorby.1. První setkání se studenty, vymezení problému. Práce se šperkem.2. Výběr příležitosti, kde bude šperk uplatněn.3. Výběr materiálu.4. Konzultace. Individuální přístup ke studentům.5. Originální tvůrčí cesta studenta.6. Papír.7. Plast.8. Drát.9. Textil.10. Nalezené bjekty.11. Finalizace šperku, konzultace.12. Definitivní úpravy prostorové práce.13. Udělení zápočtu.

Získané způsobilosti

- stále obohacuje svoji zkušenost z vizuální tvorby - prokazuje svoji tvůrčí způsobilost ve vizuálním expresivním projevu v prostorové tvorbě- je schopen pracovat s materiálem v prostoru a vytvářet drobné artefakty

Literatura

&. Klanica,Z.:Šperky. Praha : ACADEMIA, 1974. Šindelář, D. : Filosofie užitkové tvorby. Praha : Svoboda 1991. Toranová, E.: Śperky. Bratislava : Pallas, 1976. Vokáčová,V.:Šperkaři. Praha : Odeon, 1979. . &, &.

Požadavky

Soubor výtvarných objektů dokumentujících gradaci výtvarných a výtvarně didaktických kompetencí studentů v prostorové tvorbě.Zkušenosti, dovednosti a vědomosti studenti získávají cestou exploračních činností, tj. formou hry, experimetace, etud a výtvarných akcí. Reflexe gradujících se dispozic studentů je předpokládána na teoretické úrovni odpovídající danému studijnímu ročníku přípravného vzdělávání učitelů.

Garant

Mgr. Milan Cieslar, PhD.

Vyučující

Mgr. Milan Cieslar, PhD.PhDr. Danuše Sztablová, Ph.D.