Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doučování dětí se speciálními potřebami (PES / DOVYP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PES / DOVYP - Doučování dětí se speciálními potřebami, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní informativní schůzka (nutná a nezasupitelná).Přípravy na doučování a sociální kontakt se žáky.Vlastní praktikování.

Získané způsobilosti

Studenti se orientují v problematice doučování dětí. Jsou schopni navázat sociální kontakt, který usnadňuje dětem zvládání výukových povinností. Osvojí si kontakt s rodinou, opět s cílem zvládnout výukové potíže dětí. Dokáží poznatky z praktikování komplexně hodnotit a integrovat.

Literatura

Novák, J. Dyskalkulie, specifické poruchy počítání. Litomyšl: Augusta, 1997. Matějček, Z. Dyslexie - specifické poruchy čtení. Jinočany: H+H, 1995. RIEFOVÁ, S.F. Nesoustředěné a neklidné dítě ve škole. Praha: Portál, 1999. ISBN 80-7178-287-4.KIRBYOVÁ, A. Nešikovné dítě, dyspraxie a další poruchy motoriky. Praha: Portál, 2001. MUNDEN, A. - ARCELUS, J. Poruchy pozornosti a hyperaktivita. Portál: Praha, 2002. ISBN 80-7178-625-X.Blažková,R.-Matoušková,K.-Vaňurová,M.-Blažek,M. Poruchy učení v matematice a možnosti jejich nápravy. Brno : Paido, 2000. null

Požadavky

Aktivní účast na doučování ( 12 hodin práce s dětmi - potvrzeno ve výkazu o doučování).Před zápočtem lze získat 0 - 40 bodů za plnění úkolů na doporučení kontaktní osoby organizující doučování.. Po odevzdání reflexe a deníků činností je možné získat 0 - 60 bodů. Hodnocení zápočtu:51 - 100 bodů - započteno 0 - 50 bodů - nezapočteno Pro udělení zápočtu je potřeba získat 51 - 100 bodů, z toho 0 - 40 bodů za aktivní činnost při doučování a průběžné plnění úkolů a 0 - 60 bodů za vypracování (zpracování, realizaci) konkrétního úkolu: Odevzdat garantovi předmětu vytištěnou seminární práci v podobě reflexe na praxi (představení, připomínky, náměty) + ověřený výkaz o doučování = deník práce. Obojí buď osobně v KH nebo ve zkouškovém období po dohodě mailem. Předmět nelze studovat v průběhu zahraničního studijního pobytu.

Garant

PhDr. Gabriela Bolková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Gabriela Bolková, Ph.D.Mgr. Bohdana RichterováPhDr. Gabriela Bolková, Ph.D.