Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika her (PES / KMHHC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PES / KMHHC - Metodika her, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. pojem volný čas - význam, funkce, cíle,2. úkoly, formy a prostředky edukačních aktivit pro kultivaci prospěšného trávení volného času u dětí a mládeže3. pojem výchovy mimo vyučování - význam, funkce, cíle, úkoly,4. výchovné a vzdělávací činnosti v době mimo vyučování, systém školských zařízení pro výchovu mimo vyučování5. hra jako prostředek rozvoje osobnosti6. konkrétní použití her, zábavné činnosti a aktivizačních metod v edukační realitě

Získané způsobilosti

Student je seznámen s problematikou volného času a výchovy mimo vyučování. Orientuje se v přehledu a praktických možnostech využívání her, aktivizačních metod a zábavné činnosti ve vyučování a mimo vyučování. Je schopen vedení dětského kolektivu s důrazem na využití aktivity, samostatnosti a tvořivosti u dětí prostřednictvím her.

Literatura

Spousta, V. et al. Metody a formy výchovy ve volném čase. Brno: MU, 1996. PÁVKOVÁ, J. a kol. Pedagogika volného času. Praha : Portál, 2008. PÁVKOVÁ, J. Pedagogika volného času. Praha : Portál, 2008.

Požadavky

Požadavky na studenta:1. Aktivní účast ve cvičeních.2. Písemné zpracování a praktická realizace 1 hry nebo aktivity s vybraným cílovým zaměřením.Pro udělení zápočtu je potřeba získat 51 - 100 bodů, z toho je možno získat 0 - 40 bodů za aktivní činnost ve cvičeních a 0 - 60 bodů za zpracování a realizaci 1 hry nebo aktivity. Celkově budou podle součtu bodů studenti hodnoceni následovně:51 - 100 bodů - započteno 0 - 50 bodů - nezapočteno

Garant

Mgr. Hana Kubíčková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jaroslav GaličákMgr. Hana Kubíčková, Ph.D.