Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní základy výkonu policejní služby (PES / MV2PS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PES / MV2PS - Právní základy výkonu policejní služby, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy policejního práva:- charakteristika policejního práva, základní pojmy, vývoj, úkoly a organizace Policie ČR, povinnosti a oprávnění policisty, donucovací prostředky a použití zbraně, operativní technika a prostředky, ochrana utajovaných skutečností a spisová služba Policie ČR. Policejní administrativní správa - bezpečnost silničního provozu, občanské průkazy, zbraně, výbušniny, hlášení pobytu, evidence obyvatel a integrace informačních systémů, cestovní doklady, správa státní hranice, evidence a postavení cizinců a uprchlíků,- charakteristika obecní policie, základní pojmy, úkoly, organizace, povinnosti, oprávnění, donucovací prostředky, použití zbraně a dále spolupráce mezi Policií ČR a obecními úřady.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalosti o právní bázi činnosti Policie ČR a obecní policie.

Literatura

Mates, P., Kramář, K., Čechmánek B., Staša, J. Policejní právo. Praha,Codex, 1997. Mates. P a kol. Základy správního práva trestního. Praha: C.H.Beck, 1996. Škoda, J., Vavera, F., Šmerda, R. Zákon o Policii s komentářem. Plzeň : Aleš Čeněk s.r.o., 2009. ISBN 978-80-7380-160-1.Zákon 553/1991 Sb. o obecní policii.

Požadavky

Vědomostní test z okruhů uvedených v přehledu látky. S principy hodnocení budou studenti seznámeni před zahájením zkoušky.Předmět nelze absolvovat během zahraničního studijního pobytu.Hodnocení zápočtu:51 - 100 bodů - započteno 0 - 50 bodů - nezapočteno

Garant

Mgr. Daniel Naivert

Vyučující

Mgr. Daniel Naivert