Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 2 (PES / PX1XB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PES / PX1XB - Odborná praxe 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ve třetím semestru 2. ročníku student realizuje praxi dle nabídky uvedené v části sylabu: cíl předmětu.

Získané způsobilosti

Student získá:- Znalost prostředí, ve kterých se praxe realizuje, - znalost sociální problematiky daného prostředí,- schopnost aktivně se podílet na vedení zájmových kroužků a vytváření sociální vazeb,- základní kompetence motivační a komunikativní.

Literatura

MATĚJČEK, Z. Co děti nejvíc potřebují. Praha : Portál, 2003. ISBN 80-7178-853-8.PAVKOVÁ, J. kol. Pedagogika volného času. Praha : Portál, 1999. PELÁNEK, R. Příručka instruktora zážitkových akcí. Praha : Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-353-6.Goddetová, T. E. Umění jednat s dospívajícími. Praha : Portál, 2003. Vágnerová, M. Vývojová psychologie. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-71783-08-0.PELÁNEK, R. Zážitkové výukové programy. Praha : Portál, 2010. ISBN 978-80-7367-656-8.Literatura dále v návaznosti na teoretické disciplíny studovaného oboru dle doporučení odborného garanta praxí. Portmannová, R. Jak zacházet s agresivitou: 150 her pro zvládnutí zlosti a agresivity. Praha : Portál, 1998.

Požadavky

Studenti po skupinách jednorázově navštíví instituce doporučené odborným garantem praxe, pod dohledem kontaktní osoby ze zařízení. Následně zpracují protokol o návštěvě zařízení. Protokol bude obsahovat jednak postřehy studenta a jednak bude zodpovídat otázky položené vyučujícím a konzultantem v průběhu návštěvy. Protokol bude obsahovat teoretickou část (informace o zařízení), a zkušenostní část (postřehy studentů z návštěvy zařízení). Protokol v rozsahu min. 2 normostrany bude zaslán elektronicky na přesně určenou e-mailovou adresu (určenou pro tento předmět) v termínu. Před zápočtem lze získat 0 - 40 bodů za hodnocení supervizora praxe. Za další požadované náležitosti je možné získat 0 - 60 bodů. Hodnocení zápočtu:51 - 100 bodů - započteno 0 - 50 bodů - nezapočteno Pro udělení zápočtu je potřeba získat 51 - 100 bodů, z toho 0 - 40 bodů za aktivní činnost a průběžné plnění úkolů na praxi a 0 - 60 bodů za vypracování a dodání v termínu požadovaných dokumentů. Student je povinen respektovat a realizovat jednoznačně pokyny odborného i organizačního garanta praxí. Pokyny jsou zveřejněny a pravidelně aktualizovány na: Portál OU, fakulta pedagogická, katedra sociální pedagogiky, odkaz Praxe, Sociální pedagogika, adekvátní praxe + příslušný ročník + semestr. Jiné zprostředkování informací není možné. Nedodržení pokynů opravňuje odborného garanta praxi neuznat a následně za ni neudělit zápočet.Předmět nelze absolvovat během zahraničního studijního pobytu.

Garant

PhDr. Gabriela Bolková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Gabriela Bolková, Ph.D.Mgr. Bohdana Richterová