Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie k závěrečné práci (PES / SE1ZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PES / SE1ZP - Metodologie k závěrečné práci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Organizační otázky napsání závěrečné, bakalářské práce. Formální stránka závěrečné práce, včetně správného zacházení s použitými zdroji a jejich citacemi v textu práce. Konkrétní stanovení cíle a problému práce, výběr metod pro jejich realizaci, možnosti sběru dat a jejich následná interpretace apod.Logicko-koncepční stránka práce, včetně systému prezentace poznatků získaných vlastním pedagogickým průzkumem studenta v návaznosti na teoretická východiska závěrečné práce.Následující semináře: prezentace a oponentura představených prací.

Získané způsobilosti

Student získává schopnost připravit bakalářskou práci koncepčně. Dále získává metodologické znalosti k vypracování bakalářské práce teoreticko-empirického charakteru.

Literatura

CHRÁSKA, M. Metody pedagogického výzkumu: základy kvantitativního výzkumu. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1369-4.Gavora, P. Úvod do pedagogického výzkumu. Brno - Paido, 2005. ChRÁSKA, M. Úvod do výzkumu v pedagogice. Skriptum PdF UP Olomouc, 2003. ISBN 80-244-0765-5.HOLOUŠOVÁ, D., KROBOTOVÁ, M. Diplomové a závěrečné práce. Olomouc : Univerzita Palackého, 2008. ISBN 80-244-1237-3.MIOVSKÝ, M. Kvalitativní přístup a metody v psychologickém výzkumu. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1362-4.HENDL, J. Kvalitativní výzkum: základní teorie, metody a aplikace. Praha : Portál, 2008. ISBN 80-7367-040-2.

Požadavky

Podmínkou k udělení zápočtu je oponentské posouzení zpracované a obhájené závěrečné/seminární práce (dle vlastního výběru studenta). Tato práce bude vycházet z požadavků a podmínek kladených na tvorbu závěrečných prací, které student získá v průběhu výuky. Absolvování předmětu během studijního pobytu v zahraničí není umožněno.Pro udělení zápočtu je potřeba získat 51 - 100 bodů, z toho 0 - 40 bodů za aktivní činnost v seminářích a průběžné plnění úkolů a 0 - 60 bodů za vypracování (zpracování, realizaci) konkrétního úkolu (viz požadavky na studenta).Hodnocení zápočtu:51 - 100 bodů - započteno 0 - 50 bodů - nezapočteno

Garant

Mgr. Ondřej Sekera, Ph.D.