Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a metody sociální práce (PES / SO2PR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PES / SO2PR - Teorie a metody sociální práce, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Základy sociální politiky (státní sociální podpora, pomoc v hmotné nouzi, atd.)2) Systém sociálních služeb, standarty sociálních služeb.3) Případová práce.4) Práce se skupinou.5) Sociální práce v rámci probační a mediační služby.6) Sociální práce s rodinou dítěte umístěného ve výchovném zařízení.7) Komunitní sociální práce.8) Supervize, nezbytná součást sociální práce.

Získané způsobilosti

Studenti získají - znalosti z oblasti sociální práce a sociální politiky,- dovednosti v oblasti sociální práce se skupinou, jednotlivce a komunitou.

Literatura

MATOUŠEK, O. Metody a řízení sociální práce. Praha : Portál, 2003. ISBN 80-7178-548-2.CHARVÁTOVÁ, D. Metody sociální práce. Praha : SPN, 1990. Řezníček, I. Metody sociální práce. Praha : Sociologické nakladatelství, 1994. ISBN 80-85850-00-1.Paulík, K. Psychologické poradenství v sociální práci I. Ostrava: Filozofická fakulta OU, 2002. Matoušek,O. a kol. Základy sociální práce. První vydání Praha: Portál, 2001. ISBN 80-7178-473-7.

Požadavky

Aktivní část ve výuce, plnění úkolů zadaných v rámci semináře.Vědomostní test z okruhů uvedených v obsahu předmětu.Pro udělení zápočtu je potřeba získat 51 - 100 bodů, z toho 0 - 40 bodů za aktivní činnost v seminářích a průběžné plnění úkolů a 0- 60 bodů za teorii ověřenou písemným testem. Hodnocení zápočtu:51 - 100 bodů - započteno 0 - 50 bodů - nezapočteno Předmět lze absolvovat během zahraničního studijního pobytu za následujících podmínek:1. Osobní konzultace s vyučujícím před odjezdem na zahraniční studijní pobyt.2. V průběhu semestru odevzdat (zaslat mailem) seminární práci po předešlé dohodě s vyučujícím (rozsah 4 normostrany).3. Vědomostní test z okruhů uvedených v obsahu předmětu.

Garant

Mgr. Věra Filipi, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Věra Filipi, Ph.D.doc. PhDr. Julius Sekera, CSc.