Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociálně-psychologický výcvik (PES / SV2GR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PES / SV2GR - Sociálně-psychologický výcvik, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociální komunikace.2. Řešení konfliktů v podmínkách výchovněvzdělávacích institucí3. Práce s jednotlivcem.4. Práce se skupinou - vedení skupiny.5. Komunikace s agresivním jedincem.6. Komunikace s negativistickým jedincem.7. Komunikace s mnohoproblémovou rodinou.8. Komunikace s týraným dítětem.9. Mediace jako prostředek řešení konfliktů.10. Diagnostický proces v sosiální skupině.

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní informace k okruhům:1. Sociální komunikace.2. Řešení konfliktů v podmínkách výchovněvzdělávacích institucí3. Práce s jednotlivcem.4. Práce se skupinou - vedení skupiny.5. Komunikace s agresivním jedincem.6. Komunikace s negativistickým jedincem.7. Komunikace s mnohoproblémovou rodinou.8. Komunikace s týraným dítětem.9. Mediace jako prostředek řešení konfliktů.10. Diagnostický proces v sosiální skupině.

Literatura

VÝROST, J., SLAMĚNÍK, I. Aplikovaná sociální psyhologie II. Praha: Grada Publishing, 2001. ŠIMÍČKOVÁ-ČÍŽKOVÁ, J. Přehled sociální psychologie. Olomouc: UP, 2001. ISBN 80-244-0150-9.VÝROST, J. SLAMĚNÍK, I. Sociální psychologie. Praha: ISV, 1997. ISBN 80-85866-20-X.HAYES, N. Základy sociální psychologie. Praha: Portál, 1998.

Požadavky

1. Aktivní účast ve cvičeních - při řešení předložených případových studií.2. Příprava, přednesení a vedení případového semináře.Pro udělení zápočtu je potřeba získat 51 - 100 bodů, z toho je možno získat 0 - 40 bodů za aktivní činnost ve cvičeních a 0 - 60 bodů za přípravu a prezentaci případové studie. Hodnocení zápočtu:51 - 100 bodů - započteno 0 - 50 bodů - nezapočteno Předmět lze absolvovat během zahraničního studijního pobytu za následujících podmínek:1. Osobní konzultace s vyučujícím před odjezdem na zahraniční studijní pobyt. 2. V průběhu semestru odevzdat (zaslat mailem) seminární práci po předešlé dohodě s vyučujícím (rozsah 4 normostrany).3. Ústní zkouška z okruhů uvedených v obsahu předmětu.

Garant

Mgr. Hana Kubíčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Hana Kubíčková, Ph.D.