Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terapeutické přístupy v reedukaci (PES / TR2GR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PES / TR2GR - Terapeutické přístupy v reedukaci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Specifika rizikové mládeže ve vztahu k terapii.2. Skupinová a individuální práce s rizikovou mládeží.3. Dynamicky orientovaná terapie.4. Kognitivně - behaviorální přístup v reedukace.5. Glasserova realitní terapie.6. Humanistický přístup v reedukcai.

Získané způsobilosti

Student se orientuje a následně dokáže prakticky využít poznatky z následujících oblastí:1. Specifika rizikové mládeže ve vztahu k terapii.2. Skupinová a individuální práce s rizikovou mládeží.3. Dynamicky orientovaná terapie.4. Kognitivně - behaviorální přístup v reedukace.5. Glasserova realitní terapie.6. Humanistický přístup v reedukcai.

Literatura

HARTL, P. Komunita občanská a komunita terapeutická. Praha : Slon, 1997. ISBN 80-85850-45-1.Caprio, F., Berger, J. R. Pomoc autohypnózou. Praha: Portál, 2000. Kožnár, J. Psychoterapeutické principy v převýchově. Banska Bystica : KPÚ, 1990. VYMĚTAL, J. REZKOVÁ, V. Rogersovský přístup k dospělým a dětem. Praha: Portál, 2001. Yalom, I. D. Teorie a praxe skupinové psychoterapie. Praha: Portál, 2007. VYMĚTAL, J. Úvod do psychoterapie. 2. aktualizované vydání. Praha: Grada Publishing, 2003. ISBN 80-247-0253-3.Kratochvíl, S. Základy psychoterapie. 4. aktualizované vydání. Praha: Portál, 2002. Rogers, C. R. Způsob bytí. Praha: Portál, 1998. ISBN 80-7178-233-5.

Požadavky

Požadavky na studenta:1. Znalosti základních psychoterapeutických směrů a škol,2. Aktivní účast v seminářích .3. Příprava a samostatné vedení vybrané terapeutické techniky.Pro udělení zápočtu je potřeba získat 51 - 100 bodů, z toho je možno získat 0 - 40 bodů za aktivní činnost ve cvičeních a 0 - 60 bodů za zpracování a realizaci vybrané terapeutické techniky. Hodnocení zápočtu:51 - 100 bodů - započteno 0 - 50 bodů - nezapočteno Předmět lze absolvovat během zahraničního studijního pobytu za následujících podmínek: 1. Osobní konzultace s vyučujícím před odjezdem na zahraniční studijní pobyt.2. Úspěšné absolvování předmětu v zahraničí, jehož obsah odpovídá obsahu (probíraným okruhům látky) předmětu TR2GR.3. Bezprostředně po návratu předložení sylabu absolvovaného předmětu a získaného hodnocení vyučujícímu.

Garant

Mgr. Bohdana Richterová