Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální pedagogika 1 (SPG / 65SP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPG / 65SP1 - Speciální pedagogika 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program přednášek předmětu SPG/XPEP1 pro obor Učitelství pro 1.stupeň ZŠ - kombinované studiumXPEP1 -Speciální pedagogika 11. Speciální pedagogika v soustavě věd.2. Současné pojetí speciální pedagogiky, základní terminologie k označení osob s postižením.3. Příčiny postižení, sekundární důsledky postižení.4. Prevence postižení, stupně prevence.5. Speciálně pedagogické postupy.6. Komplexní systém péče o osoby s postižením.

Literatura

VÍTKOVÁ, M. Integrativní speciální pedagogika. Brno : Paido, 2004. FRANIOK, P. Kapitoly z teorie speciální pedagogiky. Ostrava : PdF OU, 2003. ISBN 8070422807.PIPEKOVÁ, J. Kapitoly ze speciální pedagogiky. Brno, 1998. MONATOVÁ, L. Pojetí speciální pedagogiky z vývojového hlediska. Brno : Paido, 1998. MONATOVÁ, L. Speciálně pedagogická diagnostika z hlediska vývoje dětí. Brno : Paido, 2000.

Požadavky

Zápočet za zvládnutí základních znalostí ze speciální pedagogiky s akcentem na etiologii postižení,filozofická východiska a dějin oboru.Studenti jsou hodnoceni následovně:51 - 100 b započteno0 - 50 b nezapočteno

Garant

doc. PhDr. Jaroslav Kysučan, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Jaroslav Kysučan, CSc.