Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k diplomové práci 1 (SPG / DIPM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPG / DIPM1 - Seminář k diplomové práci 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Individuální konzultace problematiky diplomové práce v první fázi řešení. Zapisují studenti všech oborů jejichž vedoucí diplomové práce je z katedry speciální pedagogiky, zápis provedou pod jeho katedrou. Studenti zpracují projekt diplomové práce, provedou rešerši a k teoretické osnově zpracují teoretickou část diplomové práce.Navrhnou osnovu praktického zpracování výzkumného problému diplomové práce.

Získané způsobilosti

Umí zpracovat projekt bakalářské/diplomové práce.Dokáže vyhledávat v odborné literatuře teoretická východiska ke zvolené problematice.Dokáže provést rešerši.Orientuje se v metodologii pedagogického výzkumu.Získává schopnost formulovat výzkumný problém.Chápe vztahy mezi proměnnými v hypotézách.Upevňuje schopnost vyjadřovat vlastní názory v oblasti zvoleného tématu.Analyzuje teoretická východiska.Navrhuje osnovu praktického zpracování závěrečné práce.Plánuje harmonogram výzkumu.Vyhodnocuje získaná data.Sebereflektuje stanovený postup.

Literatura

PELIKÁN, J. Základy empirického výzkumu pedagogických jevů. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-569-8.CHRÁSKA, M. K současným trendům pedagogického výzkumu ve světě. Olomouc: VUP, 1995. ISBN 80-7067-469-5.Švec, Š a kol. Metodológie vied o výchove. Kvantitativno-scientické a kvalitatívno-humanitné pristupy v edukačnom výskume. Bratislava: IRIS, 1998. Gavora, P. Metody pedagogického výzkumu. Brno: Paido, 2001. ISBN 80-85931-79-6.Gavora, P. Úvod do pedagogického výzkumu. Brno: Paido, 2000. ISBN 80-85931-79-6.Chráska, M. Úvod do výzkumu v pedagogice. Skriptum PdF UP Olomouc, 2003. ISBN 80-244-0765-5.Gavora, P. Výzkumné metody v pedagogice. Brno: Paido, 1996. ISBN 80-85931-15-X.CHRÁSKA, M. Základy výzkumu v pedagogice. Olomouc : VUP, 1998. ISBN 80-7067-798-8.

Požadavky

Student zpracovává v první fázi k zápočtu strukturu diplomové práce a výsledek teoretického zpracování problému diplomové práce. Zvolené cíle praktické části, hlavní otázky a úkoly praktické části, návrh metod pro řešení výzkumných úkolů diplomové práce.Studenti jsou hodnoceni následovně:51 - 100 b započteno0 - 50 b nezapočteno

Garant

doc. PaedDr. Petr Franiok, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Petr Franiok, Ph.D.Mgr. Igor Hampl, Ph.D.Mgr. Kateřina Janků, Ph.D.doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D.PaedDr. Renata Kovářová, Ph.D.doc. PhDr. Jaroslav Kysučan, CSc.Mgr. Hana NovohradskáPhDr. Jana Swierkoszovádoc. Mgr. Eva Zezulková, Ph.D.