Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k diplomové práci 2 (SPG / DIPM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPG / DIPM2 - Seminář k diplomové práci 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studium odborných zdrojů se zretelem k tématu diplomové práce, práce s literaturou, prameny a primárními texty.Ujasnení koncepce a struktury diplomové práce, formulace výzkumného problému.Zpřesnění cíle výzkumu, formulace výzkumných otázek, úkolu a okruhu.Zpracování textu teoretické cásti.Projekt výzkumu - metodologie.Sber a systemizace dat, interpretace a vyhodnocení výzkumu.Korekce obsahu DP, formální úprava.

Získané způsobilosti

Orientuje ve struktuře zpracování VŠKP.Zná bibliografické normy pro primární a sekundární citace.Ovládá práci s odbornými zdroji a textem.Je schopen třídit informace, provádět analýzu, syntézu a interpretovat odborné poznatky.Získává dovednost aplikovat vhodné metodologické přístupy.Dokáže diskutovat o výzkumném problému.Reflektuje vlastní výzkumnou činnost.

Literatura

PELIKÁN, J. Základy empirického výzkumu pedagogických jevů. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-569-8.Chráska, M. K současným trendům pedagogického výzkumu ve světě. Olomouc: VUP, 1995. ISBN 80-7067-469-5.Gavora, P. Kvalitní výzkum v pedagogice. In Výchova a vzdělávání. 1990. ŠVEC, Š. a kol. Metodológia vied o výchove. Kvantitatívno-scientické a kvalitatívno-humanistické prístupy. Bratislava, 1998. GAVORA, P. Úvod do pedagogického výzkumu. Brno : Paido, 2000. ISBN 80-85931-79-6.Gavora, P. Výzkumné metody v pedagogice. Brno: Paido, 1996. ISBN 80-85931-15-X.CHRÁSKA, M. Základy výzkumu v pedagogice. Olomouc : VUP, 1998. ISBN 80-7067-798-8.

Požadavky

Zápocet je udelován na základe plnení dílcích úkolu v predem sjednaných a harmonogramem stanovených termínech.Studenti jsou hodnoceni následovně:51 - 100 b započteno0 - 50 b nezapočteno

Garant

doc. PaedDr. Petr Franiok, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Petr Franiok, Ph.D.Mgr. Igor Hampl, Ph.D.Mgr. Kateřina Janků, Ph.D.doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D.PaedDr. Renata Kovářová, Ph.D.doc. PhDr. Jaroslav Kysučan, CSc.Mgr. Hana NovohradskáPhDr. Jana Swierkoszovádoc. Mgr. Eva Zezulková, Ph.D.