Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciálně pedagogické poradenství (SPG / KPPPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPG / KPPPO - Speciálně pedagogické poradenství, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie vzniku poradenství.Současná koncepce poradenských služeb.Hospitační praxe u výchovného poradce a ve školském poradenském zařízení.

Získané způsobilosti

Znalost současné koncepce poradenských služeb. Znalost historie vzniku poradenství.Schopnost diferenciace výukových potíží.Kompetence při diagnostice výukových obtíží.

Literatura

Časopisy: Zpravodaj IPPP, Rodina a škola, Legislativa. HADJ-MOUSSOVÁ, Z., DUPLINSKÝ, J. a kol. Diagnostika pedagogicko-psychologického poradenství 2. Praha : PdF UK, 2002. HADJ-MOUSSOVÁ, Z. a kol. Intervence pedagogicko-psychologické poradenství 3. Praha : PdF UK, 2004. SWIERKOSZOVÁ, J. Jak pomoci dětem s diagnózou ADHD. Ostrava : PdF, 2009. SWIERKOSZOVÁ, J. Kooperace učitele s asistentem pedagoga. Edukační proces a děti se specifickými poruchami učení. Ostrava : Ostravská univerzita, 2008. ISBN 978-80-7368-557-7.ZAPLETALOVÁ, J. a kol. Obligátorní diagnózy a obligatorní diagnostika v pedagogicko-psychologických poradnách. Praha : IPPP ČR, 2006. HADJ-MOUSSOVÁ, Z., VALENTOVÁ, L. a kol. Poradenské teorie a strategie. Praha : PdF UK, 2002. MATĚJČEK, Z. Praxe dětského psychologického poradenství. Praha : SPN, 1991. HENDRYCHOVÁ, M. Výchovné poradenství. Výkladová řada WoltersKluwer ČR, a.s. 2009. SMÉKAL, V., ZAPLETALOVÁ, J. a kol. Zpráva z vyšetření ve škole a ve školském poradenském zařízení. Praha : IPPP ČR, 2006.

Požadavky

1. Aktivní účast na tutoriálech, které budou probíhat v základních školách a školských poradenských zařízeních.2. Orientace v odborné literatuře dle zadaných kontrolních otázek.3. Vypracování seminární práce (zápisy z hospitací u výchovného poradce, školního metodika prevence).Studenti jsou hodnoceni následovně:51 - 100 b započteno0 - 50 b nezapočteno

Garant

doc. PaedDr. Petr Franiok, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Petr Franiok, Ph.D.