Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Asistence studentům se speciál. potřeb. (SPG / NASVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPG / NASVP - Asistence studentům se speciál. potřeb., Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Edukativní specifika osob se sluchovým postižením.2. Edukativní specifika osob se zrakovým postižením.3. Edukativní specifika osob s duálním senzorickým postižením.4. Edukativní specifika osob s lehkým stupněm mentální retardace.5. Edukativní a intervenční přístupy k osobám s tělesným postižením a oslabením.6. Edukativní, intervenční a reedukační přístupy k osobám pocházejícím ze sociálně znevýhodněného prostředí.7. Edukativní a reedukační přístupy k osobám se SPU.8. Edukativní, intervenční a reedukační přístupy k osobám s poruchou chování a s problémem chování.9. Edukativní a reedukační přístupy k jedincům s narušenou komunikační schopnosti.10. Edukativní a reedukační přístupy k jedincům s vícečetným postižením.

Získané způsobilosti

Student zná specifika edukace osob s postižením, oslabením, znevýhodněním apod.Student se orientuje v základních edukativních, intervenčních a reedukačních strategiích při práci se studenty s postižením, oslabením a znevýhodněním. Student se orientuje v možnostech speciálně pedagogické podpory v oblasti komunikace, péče a vzdělávání apod.

Literatura

VÍTKOVÁ, M. (ed.). Integrativní speciální pedagogika. Integrace školní a sociální. Brno : Paido, 2004. ISBN 80-7315-071-9.LUDÍKOVÁ, L. a kol. Kombinované vady. Olomouc : VUP, 2005. ISBN 80-244-1154-7.BARTOŇOVÁ, M. Současné trendy v edukaci dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v České republice. Brno: MSD, 2005. ISBN 80-866633-37-3.FISCHER, S., ŠKODA, J. Speciální pedagogika. Edukace a rozvoj osob se somatickým, psychickým a sociálním zvýhodněním. Praha : Triton, 2008. ISBN 978-80-7387-014-0.RENOTIEROVÁ, M., LUDÍKOVÁ, L. a kol. Speciální pedagogika. 4. vyd. Olomouc : UP, 2006. ISBN 80-244-1275-9.FRANIOK, P., KALEJA, M., ZEZULKOVÁ, E. Transformace speciálních vzdělávacích potřeb v kontextu kurikulárních dokumentů. Ostrava : OU, 2010.

Požadavky

aktivní účast ve výuce (min. 80 %)zpracování předem zadaného úkolu a jeho prezentacezpracování průběžných dílčích úkolůStudenti jsou hodnoceni následovně:51 - 100 b započteno0 - 50 b nezapočteno

Garant

doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D.