Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oftalmopedie (SPG / OFTAL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPG / OFTAL - Oftalmopedie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Oftalmopedie - její rozdělení a vztah k ostatním vědním oborům.2. Poznatky z fyziologie oka, které ovlivňují komplexní proces zrakového vnímání od narození do dospělosti.3. Optické korekce u bězných refrakčních vad, využití optických pomůcek u šilhavých, tupozrakých, slabozrakých a jedinci se zbytky zraku.4. Moderní technika u těžce zrakově postižených (různé typy počítačů) a její vliv na integraci nevidomých.5. Stručná historie oftalmopedie.

Literatura

JESENSKÝ, J. Edukace a rehabilitace zrakově postižených na prahu nového milénia. Hradec Králové : Gaudeamus, 2001. KEBLOVÁ, A. Integrované vzdělávání dětí se zrakovým postižením. Praha: Septima, 1996. KEBLOVÁ, A. Kompenzační pomůcky pro zrakově postižené žáky ZŠ. Praha : Septima, 1996. ISBN 80-7216-104-0.KVĚTOŇOVÁ-ŠVECOVÁ, L. Malé dítě s těžkým poškozením zraku. Brno: MU, 2003. POLEDNÍKOVÁ, L. Oftalmopedie. Ostrava : Pdf OU. JESENSKÝ, J. Základy komprehensivní speciální pedagogiky. Hradec Králové : Gaudeamus, 2000. JESENSKÝ, Ján. Hmatové vnímání informací s pomocí tyflografiky. Praha, 1988.

Požadavky

Ústní zápočet vedený diskusí ohledně problematiky vymezené v anotaci předmětu.SPG/OTSPDStudenti jsou hodnoceni následovně:51 - 100 b započteno0 - 50 b nezapočteno