Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná praxe (SPG / SNPRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPG / SNPRP - Průběžná praxe, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Formou náslechů, příp. osobní asistencí se seznamují s aplikací vyučovacích metod mateřského jazyka a matematiky.Zaměřují se na rizikové žáky z hlediska poruch učení, popř. na žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.

Získané způsobilosti

Student umí využít dosažených teoretických znalostí v praktické výuce dětí. Orientuje se v platné školské legislativě a dokumentaci příslušné školy. Zvládá výuku základních předmětů ČJ a M v rozsahu RVP.Osvojuje si praktické dovednosti a návyky učitele.Umí komunikovat s dětmi i učiteli, popřípadě se všemi zúčastněnými subjekty začleněnými do procesu edukace. Předvídá problematické situace běžné pro školní výuku. Ovládá základní diagnostické a diferenciálně diagnostické nástroje a techniky.Kriticky pracuje také na zdokonalení své učitelské role.Umí analyzovat a hodnotit výsledky dětí.

Literatura

Rámcový vzdělávací program daného zařízení. Vyhláška č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, ve znění pozdějších předpisů. Vyhláška č. 73/2005 Sb., o vzdělávání, dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a dětí, žáků a studentů mimořádně nadaných, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Aktivní zapojení do pedagogické praxe (hodnocení ucitelem); zpracování vlastního portfolia.Obsahem portfolia je rovnež charakteristika školy, vykonávaných činností, jejich zaměření, analýza praxe a sebereflexe studenta.Studenti jsou hodnoceni následovně:51 - 100 b započteno0 - 50 b nezapočteno

Garant

doc. Mgr. Eva Zezulková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Hana Novohradskádoc. Mgr. Eva Zezulková, Ph.D.