Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopedická praxe-souvislá (SPG / SPXPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPG / SPXPS - Psychopedická praxe-souvislá, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Programem předmětu je souvislá praxe v psychopedickém zařízení.

Získané způsobilosti

Získává praktické dovednosti při edukaci žáků s SVP.Rozvíjí edukační strategie speciálního pedagoga ve vztahu k integrativnímu a inkluzivnímu vzdělávání.Orientuje se v legislativním a kurikulárním rámci edukace žáků s SVP.

Literatura

PAULÍK, K. Cvičení z psychologie. Ostrava: Pdf OU, 1998. Rámcový vzdělávací program pro základní školu speciální. Praha, 2008. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání- příloha upravující vzdělávání žáků s lehkým mentálním postižením. Praha, 2006. FRANIOK,P. Vzdělávání osob s mentálním postižením. Ostrava, 2008. ISBN 80-7368-274-5.ČERNÁ, M. a kol. Kapitoly z psychopedie. praha, 1995. ŠVARCOVÁ, I. Mentální retardace. Praha : Portál, 2001. KYSUČAN, J. Psychopedie. Olomouc : UP, 1990. VALENTA, M., KREJČÍŘOVÁ, O. Psychopedie - didaktika mentálně retardovaných. Olomouc, 1992. FRANIOK, P., KYSUČAN., J. Psychopedie - speciální pedagogika mentálně retardovaných. Ostrava, 2002. ŠVARCOVÁ, J. Vzdělávací program pomocná škola. Praha, 1998. ŠVARCOVÁ, J. Vzdělávací program zvláštní škola. Praha, 1998.

Požadavky

100% účast, aktivní výstupy (min. 10 hodin) v průběhu 30 hodinové souvislé praxe, portfolio z praxe v předepsané formě.Student musí vyplnit akceptační formulář.Studenti jsou hodnoceni následovně:51 - 100 b započteno0 - 50 b nezapočteno

Garant

doc. Mgr. Eva Zezulková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Igor Hampl, Ph.D.