Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy pediatrie (SPG / SZPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPG / SZPE - Základy pediatrie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled učiva předmětu SPG/SZPE:1.Růst a vývoj dítěte, zvláštnosti jednotlivých údobí dětského věku2. Psychomotorický vývoj, vzl.do 1 roku, dále až do dospělosti3. Choroby dýchacího systému4. Choroby trávicího systému5. Choroby ledvin a močových cest6. Choroby oběhového systému7. Krevní choroby a choroby žláz s vnitřní sekrecí8. Náhlé příhody v dětském věku9. Chronicky nemocné dítě

Získané způsobilosti

Orientace ve vývoji a růstu dítěte.Orientace ve fyziologických systémech organismu člověka.Orientace ve zdravotnické propedeutice pediatrie.

Literatura

ZAHÁLKOVÁ, M. Pediatrie pro speciální pedagogy. Brno, MU, 2000. VOLF,V., VOLFOVÁ, H. Pediatrie pro SZŠ. I., II.díl. Informatorium, III. vyd., 2003. SVOBODOVÁ, J. Vstupní kapitoly k pediatrii. Ostrava, PdF OU, 1995. GUTWIRTH, J. Základy dětského lékařství pro speciální pedagogy. Praha : SPN, 1984. KLÍMA, J. a kol. Pediatrie. Eurolex Bohemia, Praha, 2003. ISBN 80-86432-38-6.

Požadavky

Účast na seminářích, znalost psychomotorického vývoje dítěte, základních onemocnění dětského věku s důrazem na chronicky nemocné dítě. Bude ověřeno při zápočtu.biologie člověka na úrovni SŠStudenti jsou hodnoceni následovně:51 - 100 b započteno0 - 50 b nezapočteno

Garant

MUDr. Jana Čermáková