Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá speciálně pedagogická praxe (SPG / WNSPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPG / WNSPR - Souvislá speciálně pedagogická praxe, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka (shromáždění údajů o žákovi včetně anamnézy osobní a rodinné), analýza získaných údajů (podkladů pro speciální vzdělávání apod.) a jejich vyhodnocení za účelem (individuálního plánu podpory) IPP pro předměty speciálně pedagogické péče2.náslechy ve vyučovacích hodinách za účelem zkvalitnění péče o žáky se SVP3.vytýčení hlavních problémů žáka, stanovení IPP (individuálního plánu podpory)4.vytváření kompenzačních nebo motivačních programů pro žáky se SVP5.individuální práce se žákem s ohledem na konkrétní zdravotní postižení či znevýhodnění (speciálně pedagogické vzdělávací činnosti - reedukační, kompenzační, stimulační)6.skupinová práce se žáky se SVP (speciálně pedagogické vzdělávací činnosti - reedukační, kompenzační, stimulační)7.konzultace s pedagogickými pracovníky školy (školními poradenskými pracovníky, třídními učiteli ad.), příp. práce dle požadavků školy (školského zařízení)

Získané způsobilosti

Získává praktické dovednosti při edukaci žáků se SVP.Rozvíjí edukační strategie speciálního pedagoga ve vztahu k integrativnímu a inkluzivnímu vzdělávání.Orientuje se v legislativním a kurikulárním rámci edukace žáků s SVP.

Literatura

BENDL, S., KUCHARSKÁ, A. a kol. Kapitoly ze školní pedagogiky a školní psychologie. Praha : PdF UK, 2008. Legislativní dokumenty garantující inkluzivní vzdělávání. Kucharská A. Školní speciální pedagog. ISBN 978-80-262-0497-8.Úmluva o právech dítěte, Školský zákon, Charta rodičů, Dlouhodobý záměr, Memorandum o celoživotním učení, Přehled probírané látky. Vyhláška č. 72/2005. Vyhláška č. 73/2005. Vyhláška 72/2005 ve znění pozdějších předpisů. Vyhláška 73/2005 ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon).

Požadavky

Portfolio dle požadavků vyučujících.Studenti jsou hodnoceni následovně:51 - 100 b započteno0 - 50 b nezapočteno

Garant

doc. Mgr. Eva Zezulková, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Eva Zezulková, Ph.D.