Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy znakového jazyka (SPG / WNZNJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPG / WNZNJ - Základy znakového jazyka, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rehabilitační a kompenzační pomůcky pro sluchově postižené.2. Historie vizuálně motorických systémů včetně terminologické diferenciace - znaková řeč, znakový jazyk, znakovaná čeština.3. Daktyl - prstová abeceda obouruční i jednoruční.4. Téma 1: setkání a pozdravy.5. Téma 2: kde a jak bydlím.6. Téma 3: rodina.7. Téma 4: časové údaje a čísla.8. Téma 5: ráno u nás doma.9. Téma 6: jídlo, pití, stolování.10. Téma 7: večer u nás doma.11. Téma 8: barvy a oblečení.12. Téma 9: roční období a dovolená.13. Téma 10: prázdniny a volné časové aktivity.

Získané způsobilosti

Ovládá zásady komunikace s neslyšícím člověkemChápe specifika osobnosti neslyšícíchZná základy znakového jazykaZná základy znakované češtinyZískává dovednost znakovat

Literatura

POTMĚŠIL, M. Surdopedie. Olomouc: PdF, 2005. kol. autorů. Učíme se znakovou řeč. Praha: Septima, 2000. Krahulcová-Žátková. Vizuálně motorické systémy.

Požadavky

Zápočet: Ústní prozkoušení ze slovíček a tématických celků znakového jazyka podle obsahu uvedeném v přehledu látky předmětu.Studenti jsou hodnoceni následovně:51 - 100 b započteno0 - 50 b nezapočteno

Garant

Bc. Pavlína Zárubová

Vyučující

Bc. Pavlína Zárubová