Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe - výuková (UCV / 4PRXO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCV / 4PRXO - Pedagogická praxe - výuková, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do pedagogické praxe, příprava učitele na vyučování.2. Virtuální hospitace a práce s hospitačním archem.3. Nácvik sebereflexe vlastního výkonu a reflexe výkonu jiných posluchačů.4. Analýza proběhlé praxe.

Literatura

MECHLOVÁ, E., MECHL, J. Pedagogická praxe v doplňujícím pedagogickém studiu učitelství odborných předmětů a odborném výcviku. Studijní opora. Ostrava, 2003. SOLÁROVÁ, M., NETOLIČKA, J. Profesní praxe v pregraduální přípravě učitelů 2. stupně ZŠ a SŠ. Ostrava : OU, 2010. PETTY, G. Moderní vyučování. Praha : Portál, 2004. PRŮCHA, J., MAREŠ, J., WALTEROVÁ, E. Pedagogický slovník. Nové, rozšířené a aktualizované vydání. Praha : Portál, 2009. BORŮVKOVÁ, J., ŠULCOVÁ, R. Příprava, organizace a realizace pedagogických praxí. Praha : UK, 2002. KALHOUS, Z., OBST, O. a kol. Školní didaktika. Praha : Portál, 2009.

Požadavky

1. Aktivně se zúčastnit dvou úvodních přednášek vztahujících se k přípravě pedagogické praxe a exkurze, absolvovat 1 náslech vyučovací hodiny předmětu své aprobace a následně realizovat 7 hodinových vlastních výstupů na předem zvolené škole u učitele praxe. 2. Podmínkou udělení zápočtu je také analýza vlastní vyučovací hodiny v rámci závěrečného teoretického bloku. 3. Požadavky na studenta budou konkretizovány vyučujícím v úvodní teoretické hodině.

Garant

Mgr. Lucie Dokoupilová, Ph.D.Ing. Veronika KawováMgr. Dáša Lasotová, Ph.D.doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lucie Dokoupilová, Ph.D.Ing. Veronika KawováMgr. Dáša Lasotová, Ph.D.doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.