Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe - výuková (UCV / 4PRXV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCV / 4PRXV - Pedagogická praxe - výuková, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do pedagogické praxe, příprava učitele na vyučování.2. Virtuální hospitace a práce s hospitačním archem.3. Nácvik sebereflexe vlastního výkonu a reflexe výkonu jiných posluchačů.4. Analýza proběhlé praxe.

Literatura

MECHLOVÁ, E., MECHL, J. Pedagogická praxe v doplňujícím pedagogickém studiu učitelství odborných předmětů a odborném výcviku. Studijní opora. Ostrava, 2003. SOLÁROVÁ, M., NETOLIČKA, J. Profesní praxe v pregraduální přípravě učitelů 2. stupně ZŠ a SŠ. Ostrava : OU, 2010. PETTY, G. Moderní vyučování. Praha : Portál, 2004. PRŮCHA, J., MAREŠ, J., WALTEROVÁ, E. Pedagogický slovník. Nové, rozšířené a aktualizované vydání. Praha : Portál, 2009. BORŮVKOVÁ, J., ŠULCOVÁ, R. Příprava, organizace a realizace pedagogických praxí. Praha : UK, 2002. KALHOUS, Z., OBST, O. a kol. Školní didaktika. Praha : Portál, 2009.

Požadavky

1. Aktivně se zúčastnit dvou úvodních přednášek vztahujících se k přípravě pedagogické praxe a exkurze, absolvovat 1 náslech vyučovací hodiny předmětu své aprobace a následně realizovat 7 hodinových vlastních výstupů na předem zvolené škole u učitele praxe. 2. Podmínkou udělení zápočtu je také analýza vlastní vyučovací hodiny v rámci závěrečného teoretického bloku. 3. Požadavky na studenta budou konkretizovány vyučujícím v úvodní teoretické hodině.

Garant

doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lucie Dokoupilová, Ph.D.Ing. Veronika Kawovádoc. PhDr. Milena Kurelová, CSc.doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.