Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vypracování závěrečné práce a její veden (UCV / 4VZPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCV / 4VZPV - Vypracování závěrečné práce a její veden, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Požadavky na závěrečnou práci (hlavní kritéria hodnocení):- Dodržení přibližného rozsahu práce: cca 30 stran textu.- Jasné vymezení cílů práce: v "Úvodu" musí být konkrétně formulovány cíle závěrečné práce - výzkumný problém/otázka (pokud práce zahrnuje průzkum), cíle teoretické části, konkrétní cíle aplikační části. Z formulací je zřejmé, v čem spočívá vlastní přínos autora.- Kvalita a rozsah odborných zdrojů a dovednost práce s nimi: cca 15 položek odborné literatury, stačí česká; výběr zdrojů k tématu - odborné knihy, odborné články, lze použít i webové stránky, ale odborného charakteru (nikoliv Wikipedie, referáty neznámého původu apod.); důležitá je práce s citacemi zdrojů (pokud necitujeme, jde o plagiátorství), všechny použité zdroje uvést v seznamu literatury, naopak v zásadě neuvádíme to, co není použité v textu.- Úroveň zpracování teoretické části: souvisí s předchozím bodem; autor komentuje poznatky z odborné literatury, srovnává různá pojetí, různé teorie, může uvádět vlastní názory na základě zkušeností z praxe, ale těžiště této části je v prezentování poznatků a výzkumů na základě odborné literatury.- Úroveň zpracování praktické části: pokud zahrnuje průzkum, pak musí být vymezen výzkumný problém/výzkumná otázka, popsána metodika průzkumu (výzkumný soubor, použitá metoda sběru dat a metoda analýzy dat) a přehledně formulované závěry, vyvozené ze získaných údajů; pokud zahrnuje aplikaci, musí být přesně popsáno, co bylo cílem, jak autor postupoval, prezentován výsledek aplikace a jeho zdůvodnění, analýza nebo odborný komentář.- Jazyková úroveň a úroveň formálního zpracování: pravopis, stylistika, členění práce, grafické zpracování apod.

Literatura

KAPOUNOVÁ, J. Formální úprava diplomové práce. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. GAVORA, P. Úvod do pedagogického výzkumu. Brno : Paido, 2000. ISBN 80-85931-79-6.BOUDA, T. Závěrečné práce ve studijních programech CDV. ZBÍRAL, R. Příručka psaní seminárních a jiných vysokoškolských odborných prací. Praha : Linde Praha, a.s., 2009. ISBN 978-80-7201-779-9.Směrnice rektora č. 61/2004 o jednotné formální úpravě vysokoškolských kvalifikačních prací, jejich uložení a zpřístupnění.

Požadavky

Student si vybere téma a zadá práci u vedoucího práce. V průběhu tvorby je povinen s vedoucím práce konzultovat. Doporučují se alespoň 2 konzultace osobní - při přípravě projektu práce a v dokončovací fázi; lze konzultovat také elektronicky. K formálnímu zpracování je možné využít šablonu pro bakalářské práce na OU (přihlásit se do Portálu OU - Informační systémy - Databáze VŠKP - Pokyny pro vypracování - Šablona - MS Word - šablona_DP_BP.dot). Student odevzdá 1 vytištěný exemplář práce a 1 elektronickou verzi na CD nebo DVD, která se archivuje. Při závěrečné zkoušce student práci obhájí.Podrobnější poznatky k tvorbě závěrečné práce získá student v předmětu "Seminář k závěrečné práci" a při konzultacích s vedoucím práce.

Garant

PhDr. Zuzana Sikorová, Ph.D.