Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický jazyk I (UCV / CPJA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCV / CPJA1 - Praktický jazyk I, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cíl předmětu:Výuka praktického jazyka je zaměřená na rozvíjení jazykových dovedností (čtení, psaní, poslech, gramatika, ústní projev) studentů. Důraz je kladen především na řečové a poslechové dovednosti, komunikativní kompetenci, rozšíření slovní zásoby a upevňování poznatků z gramatiky anglického jazyka. Předmět bude probírán v obecné rovině s cílem zvýšit jazykovou připravenost studentů na běžné životní situace. Kurz bude vyučován na úrovni B1 dle Evropského jazykového portfolia.Obsahová náplň:Introducing yourselfFood and restaurantsPresent simple and continuous, action and non-action verbsSport vocabularyPast tenses - simple, continuous, perfectFamily and friends, appearance, personality adjectivesFuture forms - going to, present continuous, will/shallWriting - informal e-mail - describing a personMoney vocabularyPresent perfect and past simpleLiving abroadPresent perfect continuousWriting - telling a storyPractical and social English sections - Introductions, In the office

Literatura

OXENDEN, C., LATHAM-KOENIG, C. New English File Intermediate. Oxford : OUP, 1997. REDMAN, S. English Vocabulary in Use Pre-Intermediate and Intermediate. Cambridge: CUP, 2005. ISBN 0-521-53290-6.REDMAN, S. English Vocabulry in Use Pre-Intermediate and Intermediate. Cambridge : CUP, 2003. ISBN 0-521-53290-6.WALKER, E., ELSWORTH, S. Grammar Practice Pre-intermediate, Intermediate. Harlow: Longman, 2000.

Požadavky

Požadavky k zápočtu (řízené studium, zápočtová písemná práce - téma):K získání zápočtu je nutná 80%ní účast studentů na seminářích, řádné plnění zadaných úkolů, aktivní účast v diskuzích a jiných komunikativních aktivitách a úspěšné složení zápočtového testu na úrovni B1 Evropského jazykového portfolia (min. na 60%). Zápočtový test prověří studentovu jazykovou vybavenost a znalosti získané ve cvičeních a samostatným studiemPožadavky ke zkoušce:Kurz je ukončen ústní zkouškou. Ústní zkouška prověří studentovu jazykovou vybavenost nejen na základě probíraných konverzačních témat, ale i schopnost argumentace, orientace v různých jazykových situacích na úrovni B1 Společného evropského referenčního rámce a Evropského jazykového portfolia.

Garant

Mgr. Michaela Trnová

Vyučující

Mgr. Michaela Trnová