Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický jazyk II (UCV / CPJA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCV / CPJA2 - Praktický jazyk II, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Strong adjectives: exhausted, amazed, etc.Present perfect continuousTransport and travel.Comparatives and superlativesWriting - telling a storyManners and customs, cultural differencesModal verbs - must, have to, should (expressing obligation)Judging by appearances, describing peopleModal verbs (logical deduction): must, might, can´tWriting - an informal letterPractical and social English sections - In the office, Renting a flat

Literatura

OXENDEN, C., LATHAM-KOENIG, C. New English File Intermediate. Oxford : OUP, 1997. MURPHY, R. English Grammar in Use Intermediate. Cambridge: CUP,1991, 1991. ISBN 0-521-53290-6.REDMAN, S. English Vocabulary in Use Pre-Intermediate and Intermediate. Cambridge: CUP, 2005. ISBN 0-521-53290-6.WALKER, E., ELSWORTH, S. Grammar Practice Pre-intermediate, intermediate. Harlow: Longman, 2000.

Požadavky

Požadavky k zápočtu (řízené studium, zápočtová písemná práce - téma):K získání zápočtu je nutná 80%ní účast studentů na seminářích, řádné plnění zadaných úkolů, aktivní účast v diskuzích a jiných komunikativních aktivitách a úspěšné složení zápočtového testu na úrovni B1 Evropského jazykového portfolia (min. na 60%). Zápočtový test prověří studentovu jazykovou vybavenost a znalosti získané ve cvičeních a samostatným studiem.Požadavky ke zkoušce:Kurz je ukončen ústní zkouškou. Ústní zkouška prověří studentovu jazykovou vybavenost nejen na základě probíraných konverzačních témat, ale i schopnost argumentace, orientace v různých jazykových situacích na úrovni B1 Společného evropského referenčního rámce a Evropského jazykového portfolia.

Garant

Mgr. Marta Šigutová, M.A.

Vyučující

Mgr. Michaela Trnová