Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět AJ pro studenty se SP - gramatická cvič. (FPR / ASSPG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FPR / ASSPG - AJ pro studenty se SP - gramatická cvič., Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět probírá anglický jazyk na úrovni mírně až středně pokročilý. V průběhu semestru budou probrány následující oblasti:1. Angličtina jako světový jazyk, srovnání s češtinou2. Stavba věty, abeceda3. Přítomný čas prostý4. Přítomný čas průběhový5. Minulý čas prostý6. Minulý čas průběhový8.-9. Členy - určitý a neurčitý10.-11. Budoucí časy - will, going to12. Exkurze do Britského centra KMO13. Shrnutí semestru

Získané způsobilosti

Student:? rozezná využití časů pro dlouhodobé či okamžité děje,? reaguje či naváže na běžnou konverzaci vedenou o přítomných, minulých či budoucích aktivitách v rámci svých lexikálních možností,? reaguje na otázky krátkými i celými větami, ? je schopen hovořit o svých plánech do budoucna, ? popíše své studium, práci, volnočasové aktivity,? napíše stručný obsah knihy.

Literatura

KOLLMANNOVÁ, L. Angličtina pro samouky. Praha: Leda, 1998. ISBN 80-85927-02-0.Bradáč, V. Angličtina pro studenty se speciálními potřebami - cvičení. Murphy, R. English Grammar in Use, Updated Edition. Soars, L a J. New Headway Pre-Intermediate, 3rd Edition.

Požadavky

K získání zápočtu se student musí zúčastnit alespoň 80 % výuky. V průběhu semestru se student aktivně připravuje na hodiny dle zadání vyučujícího. V průběhu semestru student absolvuje jeden test o 40 bodech a na závěr semestru závěrečný 100bodový test. K získání zápočtu je třeba získat 90 bodů z celkového počtu 140.

Garant

Mgr. Vladimír Bradáč, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vladimír Bradáč, Ph.D.