Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční výkaznictví a analýzy (IEM / FINVA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IEM / FINVA - Finanční výkaznictví a analýzy, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Význam, funkce a vývoj finančního výkaznictví a analýz.2.Majetek podniku.3. Optimalizace majetkové a finanční struktury podniku.4. Dlouhodobý majetek z pohledu české legislativy a IAS/IFRS.5. Vybrané specifické oblasti dlouhodobého majetku.6. Zásoby z pohledu české legislativy a IAS/IFRS.7. Krátkodobý finanční majetek z pohledu české legislativy a IAS/IFRS.8. Vybrané oblasti zúčtovací vztahů z pohledu české legislativy a IAS/IFRS.9. Změny v kapitálové struktuře.10. Náklady, výnosy, výsledek hospodařeni z pohledu české legislativy a IAS/IFRS.11. Peněžní toky podniku.12., 13. Finanční analýza podniku.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základních kategoriích finančního výkaznictví. Student srovnává českou legislativní úpravu finančního vykazování a vykazování podle IAS/IFRS. Student uplatňuje teoretické znalosti při řešení praktických příkladů.

Literatura

Grunwald, R., Holečková, J. Finanční analýza a plánování podniku. VŠE Praha, Fakulta financí a účetnictví, 2001. ISBN 80-7079-587-5.Kovanicová, D. Finanční účetnictví v kontextu světového vývoje. Praha: Polygon, 1999. nullKovanicová, D. Abeceda účetních znalostí pro každého. Praha: Polygon, 2001. nullKrupová, L., Vašek, L., Černý, M. Mezinárodní standardy účetního výkaznictví. Praha: VOX, 2005. Březinová, H.:. Účetní závěrka. Grada Publishing, Praha, 2001. Janok, M. a kol. Základy finančnej analýzy firmy. Mika Conzult, Bratislava, 1997. ISBN 80-967-295-5-.

Požadavky

Zkouška:V celkovém součtu je nutno získat min. 55 bodů v uvedené skladbě. Celkové hodnocení: 55 - 69b. dobře70 - 85b. velmi dobře86 - 100b. výborně

Garant

Doc.Dr.Ing. Hana Filipczyková

Vyučující

Doc.Dr.Ing. Hana FilipczykováDoc.Dr.Ing. Hana Filipczyková