Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská politika (IEM / XHOSO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IEM / XHOSO - Hospodářská politika, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do hospodářské politiky2. Rozhodovací proces v hospodářské politice3. Fiskální politika4. Monetární politika5. Vnější hospodářská politika (Vnější obchodní a měnová politika)6. Stabilizační politika7. Strukturální politika8. Politika na ochranu soutěžního prostředí9. Důchodová politika10. Sociální politika11. Politika zaměstnanosti12. Ekologická politika14. Mikroekonomická politika státu

Získané způsobilosti

Student se orientuje v problematice tvorby a realizace hospodářské politiky. Student uplatňuje znalosti teoretických přístupů k tvorbě hospodářské politiky a rozhodovacího procesu v hospodářské politice. Posluchač srovnává dílčí hospodářské politiky, jejich cíle, nástroje a účinnost.

Literatura

nullPellešová, P.:. Hospodářská politika. OPF SU Karviná. Karviná, 2006. Paulík, T. Regionální rozvoj v podmínkách sbližování a vstupu ČR do EU. Opava, 2002.

Požadavky

Před vykonáním písemné zkoušky je posluchač povinen v průběhu příslušného semestru zpracovat a odevzdat korespondenční úkol. Přesná formulace korespondenčního úkolu jakož i termín zpracování jsou stanoveny na začátku semestru v rámci úvodního tutoriálu. Osahové zaměření korespondenčního úkolu vychází z distanční studijní opory Hospodářská politika pro neekonomické fakulty, OU PřF IEM 2007. Zpracovaný korespondenční úkol odevzdá posluchač e-mailem ve stanoveném termínu. Problematiku může posluchač konzultovat e-mailem, prezenčně v rámci tutoriálů v průběhu semestru, nebo v pravidelných konzultačních hodinách vyučujícího.Předmět je ukončen písemnou zkouškou, ze které lze získat maximálně 100 bodů. Hodnocení výsledku zkoušky:52 - 64 bodů: dobře (13 - 16 správných odpovědí)68 - 84 bodů: velmi dobře (17 - 21 správných odpovědí)88 - 100 bodů: výborně (22 - 25 správných odpovědí)

Garant

prof. Ing. Tibor Paulík, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Tibor Paulík, CSc.prof. Ing. Tibor Paulík, CSc.