Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika výchovy ke zdraví (KBE / 22DVK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / 22DVK - Didaktika výchovy ke zdraví, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět a struktura didaktiky výchovy ke zdraví. Pojeti vyučování výchovy ke zdraví a jeho znaky v procesu transformace české školy. Cíle a obsah výuky výchovy ke zdraví v intencích platných učebních dokumentů (RVP ZV, ŠVP).Didaktické zásady procesu vyučování-učení se v předmětu výchova ke zdraví (vědeckosti, názornosti, přiměřenosti, trvalosti, soustavnosti, zpětné vazby, emociálnosti atd.) a jejich význam při vytváření a osvojování klíčových kompetencí žáka. Metody procesu vyučování-učení se z hlediska etap výuky výchovy ke zdraví. Metody aktivního učení se . Organizační formy výuky.Materiálně technické zabezpečí výuky. Projektování výuky výchovy ke zdraví cestou didaktické analýzy učiva. Modelování jednotlivých etap výuky. Simulace vyučovacích metod s důrazem na metody problémové, dialogické, metody projektové výuky a objevování. Sebereflexe učitele.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v problematice didaktických kategorií nezbytných k projekci, realizaci a reflexi výuky výchovy ke zdraví na ZŠ.Dokáže připravit projekt vyučovací hodiny výchovy ke zdraví cestou didaktické analýzy učiva.Chápe význam aktivizujících metod výuky výchovy ke zdraví při vytváření a osvojování vědomostí, dovedností a postojů žáka ZŠ.Ovládá problematiku učiva výchovy ke zdraví na ZŠ.

Literatura

MACHOVÁ, J., KUBÁTOVÁ, D. Výchova ke zdraví. Praha : Grada, 2009. ČELEDOVÁ, L., ČEVELA, R. Výchova ke zdraví. Praha: Grada, 2010. ISBN 978-80247-3213-8.HAVLÍNOVÁ, M. a kol. Zdravá mateřská škola. Praha : Portál, 1997. ISBN 80-7178-383-8.STŘELEC, S. a kol. Kapitoly z rodinné výchovy. Praha: Fortuna, 1992. SVATOŇ, V., TUPÝ, J. Pogram zdravotně orientované zdatnosti. Praha Svoboda, 1997. KRCH,F., MARÁDOVÁ, E. Výchova ke zdraví.Praha : VÚP, 2003. BAŠKOVÁ, M. Výchova k zdraviu. Bratislava: Osveta, 2009. ISBN 978-80-8063-320-2.

Požadavky

Zpracování seminární práce a následná prezentace v seminářích.

Garant

PaedDr. Svatava Kubicová, CSc.

Vyučující

PaedDr. Svatava Kubicová, CSc.PaedDr. Svatava Kubicová, CSc.