Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní analýza biologických dat (KBE / BIODA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / BIODA - Moderní analýza biologických dat, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Využití Visual Basic for Excel v biologii2. Základní schémata při programování3. Objekty a práce s nimi4. Formuláře5. Mnohorozměrná analýza dat6. Klasifikace7. Ordinace bez omezení (nepřímá gradientová analýza)8. Ordinace s omezením (přímá gradientová analýza)9. Regresní modely a ANOVA v R9. GLM - zobecněné lineární modely v biologii10. Grafika v R11. Pokročilejší manipulace s grafikou v R12. Tvorba jednoduchých funkcí v R

Získané způsobilosti

- studenti budou zvládat pokročilejší metody mnohorozměrné analýzy dat- pochopí hodnocení závislostí proměnných pomocí GLM v softwaru R- budou schopni vytvářet složitější funkce v softwaru R

Literatura

Manuál k softwaru Canoco for Windows. &, &. Různé manuály k programování v MS Excel. Jongman R. H. G., Ter Braak C. J. F. & van Tongeren O. F. R. Data Analysis in Community and Landscape Ecology. Cambridge University Press, 1995. ISBN 0521475740.nullQuinn G. Experimental Design and Data Analysis for Biologists. Cambridge University Press, 2002. ISBN 978-052100976.Venables W. N. & Ripley B. D. Modern Applied Statistics with S. Springer, 2003. ISBN 0387954570.Lepš J. Š. & Šmilauer P. Multivariate Analysis of Ecological Data using CANOCO. Cambridge University Press, 2003. ISBN 978-052189108.

Požadavky

Pro udělení zápočtu je nutná účast na alespoň třech čtvrtinách jednotlivých lekcí a úspěšné zvládnutí samostatných úloh na konci kurzu. Předpokladem pro úspěšné zvládnutí kurzu je schopnost práce s osobním počítačem, základy práce s Microsoft Office a Internetem. Předpokládá se také, že studenti již mají absolvovány základní přednášky z biostatistiky.

Garant

doc. Mgr. Pavel Drozd, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Pavel Drozd, Ph.D.