Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologická kresba (KBE / BIOKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / BIOKR - Biologická kresba, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia předmětu. Obsah cvičení. Organizace práce ve cvičení a požadavky na zápočet. Bezpečnost při práci v laboratoři.2. Biologická kresba, zásady kreslení, požadavky na kresbu v biologii.3. Metody kreslení s mikroskopem a stereoskopickou lupou4. Kreslení odhadem (od oka), přednosti a nevýhody.5. Kreslení s pomocí okulárového měřítka.6. Kreslení s pomocí okulárové mřížky a podle fotografické předlohy.7. Použití kreslicího aparátu.8. Kresba tuší a její úpravy, stínování.9. Etologie zvířat v kresbě (změna vyhrazena).10. Využití počítačového skeneru k úpravě kreseb.11. Příprava obrazových příloh rukopisů pro tisk.12. Úpravy a odevzdání závěrečných prací v požadované kvalitě.

Získané způsobilosti

Studenti rozvíjí schopnost kresby a její využití v biologii.

Literatura

Ruppert E.E., Barnes R.D. Invertebrate zoology. Fort Worth, USA, 1994. ISBN 0-03-026668-8.Cox J.A. Les coquilages dans la nature et dans l art. New York, USA., 1979. ISBN 2-03-517101-6.Ďuriš Z., Horká I. a kol. Moderní zobrazovací metody v biologii. 2010. Rostovcev N.N. Učebnyj risunok. Moskva., 1976.

Požadavky

Hodnocení studenta proběhne v souladu s pravidly specifikovanými v článcích 31-33 Studijního a zkušebního řádu Ostravské univerzity v Ostravě.Podmínka k udělení zápočtu: odevzdání zadaného souboru kreseb v požadované kvalitě.

Garant

prof. RNDr. Zdeněk Ďuriš, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Zdeněk Ďuriš, CSc.