Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologické praktikum pro učitele (KBE / BIOPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / BIOPR - Biologické praktikum pro učitele, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metody sběru, konzervace a preparace biologického materiálu. Školní biologické sbírky, způsoby zakládání a ošetřování.Živočišné druhy vhodné pro chov ve školních podmínkách. Zásady práce s živým biologickýcm materiálem ve školní praxi- zákony, vyhlášky.Školní zahrada a její místo ve výuce přírodopisu na ZŠ a gymnáziu. Materiál a pomůcky pro práci s biologickými objekty.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí praktické dovednosti sběru konzervace a preparace biologického materiálu k výuce na ZŠ a SŠbudou znát zásady práce s živými organismybudou schopni vybrat živočichy vhodné pro chov ve školních podmínkáchdokážou založit a ošetřovat biologické sbírky

Literatura

NOVÁK, K. et al. Metody sběru a preparace hmyzu. Academia, Praha, 1969. STŘIHAVKOVÁ, H. Praktikum z botaniky. SPN, Praha, 1978. ALTMANN, A., LIŠKOVÁ, E. Praktikum ze zoologie. SPN, Praha, 1979. WINKLER, J., R. Sbíráme hmyz a zakládáme entomologickou sbírku. SZN, Praha, 1974. MALENINSKÝ, M., SMRŽ, J., ŠKODA, B. Přírodopis pro 6. ročník. Praha, NČGS, edice Natura, 2004. ISBN 80-86034-56-9.KINCL, L., KINCL, M., JAKRLOVÁ, J. Biologie rostlin, Fortuna. Fortuna, Praha, 2000. ZICHÁČEK, V. Biologie živočichů. Nakladatelství Olomouc, Olomouc, 1997.

Požadavky

Vedení protokolů z praktických cvičení. Vyhotovení vlastní sbírky pro výuku botaniky nebo zoologie.

Garant

PaedDr. Svatava Kubicová, CSc.

Vyučující

PaedDr. Svatava Kubicová, CSc.