Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do experimentální biologie (KBE / EXBIO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / EXBIO - Úvod do experimentální biologie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Úvod do cvičení, program cvičení a jeho organizace, bezpečnost práce v laboratoři, laboratorní řád, základy první pomoci, požadavky pro udělení zápočtu, zpracování protokolů. Demonstrace laboratorního skla, pomůcek a přístrojů používaných při experimentální práci v laboratoři. Technika pipetování. Práce s mikropipetami.1. Skupina - 26.2.2. Skupina - 5.3.II. Vliv teploty a pH na aktivitu enzymů.1. Skupina - 26.3.2. Skupina - 2.4.III. Značení a čistota chemikálií. Příprava živných médií. Sterilizační postupy.1. Skupina - 9.4.2. Skupina - 16.4.

Získané způsobilosti

?   studenti budou seznámeni s laboratorním vybavením a přístroji používanými v laboratoři ?   studenti získají základní teoretické znalosti pro práci s biologickým materiálem ?   seznámí se s teoretickými principy základních laboratorních technik ?   získají praktické zkušenosti při provádění metod využívaných v experimentálních oborech ?   naučí se interpretovat výsledky získané vlastní experimentální činností

Literatura

Raclavský V. Úvod do základních metod molekulární genetiky. VUP, 1998. Káš, J. Laboratorní cvičení z biochemie, VŠCHT Praha, nakl. Olomouc, 2000. ŠMARDA, J., DOŠKAŘ, J., PANTŮČEK, R., RŮŽIČKOVÁ, V., KOPTÍKOVÁ, J. Metody molekulární biologie. Masarykova univ., Brno, 2005.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, teoretická příprava na cvičení (seznámení se s metodikou experimentálních úloh), vypracování protokolů k jednotlivým úlohám, zpracování kontrolních otázek k dané problematice.

Garant

Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.