Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z mykologie (KBE / MYKOS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / MYKOS - Seminář z mykologie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář bude zaměřen na tyto tématické celky: Biologičtí škůdci dřeva živých dřevin v lesích, v dendrologických objektech a ve veřejné zeleni: dřevokazné houby. Ochrana a ošetřování živých dřevin napadených dřevokaznými houbami, minimalizace rizik. Biologičtí škůdci dřeva dřevěných prvků a dřevěných konstrukcí: dřevokazné houby, dřevozbarvující houby a plísně. Mykologický průzkum dřevěných konstrukcí. Ochrana dřeva a dřevěných konstrukcí.

Získané způsobilosti

- seznámení s nejvýznamějšími původcemi hnilob vzrostlých dřevin rostoucích v lesích a ve veřejné zeleni - seznámení se s původcemi hnilob dřevěných prvků a dřevěných konstrukcí- praktická determinace vybraných původců hnilob

Literatura

GÁPER, J., PIŠÚT, I. Mykológia. Systém, vývoj a ekológia húb. Banská Bystrica : Univerzita Mateja Bela., 2003. Soubor určovacích klíčů. BAIER, J., TÝN, Z. Ochrana dřeva. Praha : Grada Publishing., 1996. HAGARA, L., BAIER, J., ANTONÍN. Houby. Praha : Avientinum., 1999.

Požadavky

zápočet: písemný test (cca 25 otázek) včetně praktické poznávačky napadeného dřeva a původců hnilob.

Garant

prof. RNDr. Jan Gáper, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jan Gáper, CSc.