Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie živočichů a člověka (KBE / XFYZC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / XFYZC - Fyziologie živočichů a člověka, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod. Předmět a obsah fyziologie. Charakteristika monografií a doporučené literatury.2. Fyziologické principy, regulace, homeostáza.3. Evoluce krevních tekutin, složení hydrolymfy, hemolymfy a krve, imunitní mechanizmy u bezobratlých a obratlovců.4. Evoluce oběhových soustav u bezobratlých a obratlovců.5. Trávící soustavy, procesy trávení a vstřebávání u bezobratlých a obratlovců.6. Metabolismus základních živin u bezobratlých a obratlovců.7. Evoluce dýchání. Charakteristika dějů zajištujících výměnu plynů ve vodním a suchozemském prostředí.8. Evoluce vylučovacích procesů u bezobratlých a obratlovců.9. Evoloce a fyziologie pohybu.10. Termoregulační procesy u bezobratlých a obratlovců.11. Hormonální regulace bezobratlých a obratlovců12. Evoluce smyslových orgánů u bezobratlých a obratlovců.13. Evoluce nervové soustavy bezobratlých a obratlovců.

Získané způsobilosti

- znalost základních fyziologických dějů a jejich regulace u živočišných organismů v kontextu fylogenetického vývoje- schopnost popsat a vysvětlit jednotlivé fyziologické děje

Literatura

nullKODRÍK D. Fyziologie hmyzu, učební texty. České Budějovice, 2000. BERNE R. M., LEVY M. N. Principles of Physiology. Wolfe Publishing, 1990. REECE, W.O. Fyziologie domácích zvířat. Grada, Praha, 1998.

Požadavky

Hodnocení studenta proběhne v souladu s pravidly specifikovanými v článcích 31-33 Studijního a zkušebního řádu Ostravské univerzity v Ostravě.Pro absolvování předmětu je nezbytné úspěšně absolvovat písemnou zkoušku. K úspěšnému složení zkoušky je nutno dosáhnout více než 50 % bodů z písemného testu, který je hodnocen max. 25 body. Výsledky zkoušky budou klasifikovány následovně:0-12,5 bodů = F13,0-15 bodů = E15,5-17,5 bodů = D18,0-20,0 bodů = C20,5-22,5 bodů = B23,0-25,0 bodů = A

Garant

RNDr. Petr Kočárek, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Petr Kočárek, Ph.D.RNDr. Petr Kočárek, Ph.D.