Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Integr. proj. výuka v přírodověd. vzděl. (KBE / XIPRV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / XIPRV - Integr. proj. výuka v přírodověd. vzděl., Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.znaky projektové metody ,2.projekt jako strategie vzdělávání,3.základní didaktické přístupy, na nichž by měl být školní projekt vystaven,4.vztah mezi projektem a učební úlohou,5.projekční, realizační a evaluační fáze projektu,6.silné a slabé stránky projektového vyučování,7.klíčové kompetence žáků a jejich rozvíjení prostřednictvím projektového vyučování, 8.příprava a realizace integrovaně pojatých školních projektů v rámci vzdělávací oblasti Člověk a příroda a Environmentální výchovy (průřezové téma v RVP ZV a RVP GV).

Získané způsobilosti

Student umí vysvětlit podstatu integrovaného vyučování. Ovládá problematiku integrované projektové výuky z hlediska jejich principů a jednotlivých etap. Dokáže připravit žákovský projekt. Realizuje připravený projekt ve školní praxi. Analyzuje výsledků realizovaného projektu z hlediska stanovených cílů.

Literatura

KUBICOVÁ, S., SOLAROVÁ, M. Integrovaná projektová výuka v přirodovědném vzdělávání. Ostrava, PřF OU, 2007. BERGSTED, CH. a kol. Člověk a příroda - Voda. Plzeň, Fraus, 2005. ISBN 80-7238-337-X.PODROUŽEK,L. Integrovaná výuka na základní škole v teorii a praxi. Plzeň, fraus, 2002. ISBN 80-7238-157-1.VALENTA, J. Projektová metoda ve škole i za školou. Praha: IPOS Praha, 1993. COUFALOVÁ, J. Projektové vyučování. Praha : Fortuna, 2006. KUBÍNOVÁ, M. Projekty ve vyučování matematice: cesta k tvořivosti a samostatnosti. Praha: PdF UK, 2002. ISBN 80-7290-088-9.SOLÁROVÁ, M. Projektová výuka. Ostrava, PřF OU, 2004.

Požadavky

Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 10 a čl. 11 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

PaedDr. Svatava Kubicová, CSc.doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Svatava Kubicová, CSc.doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.PaedDr. Svatava Kubicová, CSc.doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.