Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro analytické chemiky (KCH / ANGAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / ANGAN - Angličtina pro analytické chemiky, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu. Zjištění jazykové vybavenosti studentů. Rozdělení do pracovních skupin podle úrovně znalostí angličtiny.2. - 4. Procvičování gramatiky. Základní odborná chemická terminologie.Čtení a překlad odborných chemických textů.5. - 7. Procvičování gramatiky. Odborná anglická terminologie analytické chemie.Čtení a překlad textů z uvedené literatury.8. Seminární práce na základě vybraného nebo přiděleného textu z oblasti analytickéchemie.9. Odborná přednáška v anglickém jazyce. Poslech, komunikace.10. - 12. Práce s odbornými články z mezinárodních analytických časopisůAnalytical Chemistry, Electroanalysis, Analitica Chimica Acta, Talanta.13. Odborná přednáška v anglickém jazyce. Komunikace s publikem.

Získané způsobilosti

orientuje se v odborném anglickém textuje způsobilý odborného písemného projevu v anglickém jazyceje způsobilý kratšího ústního projevu v anglickém jazyce

Literatura

M Valcárel. Principles of Analytical Chemistry. Springer, 2000. D.C.Harris. Quantitative Chemical Analysis. W.H.Freeman and Company, USA, 2003. L.Šůcha, S. Kotrlý. Solution Equilibria in Analytical Chemistry. London, 1972.

Požadavky

Zkouška bude udělena na základě odborné seminární práce v angličtině.Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl.31 - 33 Studijního a zkušebního řádu OU

Garant

doc. Ing. Zuzana Navrátilová, CSc.