Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bioanalytické metody (KCH / DBIAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / DBIAM - Bioanalytické metody, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět seznamuje studenty s vybranými analytickými metodami, které pro stanovení analytu využívají specifické mezimolekulové interakce (bioafinitní chromatografie, imunochemické a radiochemické metody, ELISA, RIA, imunobloting, SPR). Pozornost je také věnována enzymovým analytickým metodám se zaměřením na analytické využití imobilizovaných enzymů. Součástí kurzu jsou také techniky amplifikace DNA in vitro (PCR včetně modifikací). Tyto moderní metody zajišťují nejen vysokou specifitu stanovení, ale vyznačují se i vysokou citlivostí a velice nízkým detekčním limitem.

Literatura

D. Holme, H. Peck:. Analytical Biochemistry (3rd Edition), Prentice Hall, 1998. A. Manz, N. Pamme, D. Iossifidis:. BIOANALYTICAL CHEMISTRY, Imperial college Press, London, 2004. S. R. Mikkelsen, E. Cortón:. BIOANALYTICAL CHEMISTRY, John Wiley, USA, 2004. B. Králová, L. Fukal, P. Rauch, T. Ruml:. Bioanalytické metody. VŠCHT Praha 2008 (3. vydání).

Požadavky

Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 až čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

Mgr. Michal Haluzík, Ph.D.