Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář I (KCH / DIPS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / DIPS1 - Diplomový seminář I, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Chemická literatura jako nejdůležitější zdroj chemických informací (primární, sekundární a terciární zdroje).2. Rešerše a rešeršní strategie.3. Chemical Abstracts. Seznámení s CA a praktické vyhledávání informací.4. Beilstein´s Handbuch der organischen Chemie. Seznámení se strukturou a praktické vyhledávání informací.5. Gmelin ´s Handbuch der anorganischen Chemie. Seznámení se strukturou a praktické vyhledávání informací.6. Patentová literatura, zdroje patentových informací. Normy (české a mezinárodní)7. Významná encyklopedická díla v chemii (Kirk-Othmer, Theilheimer, Ullmanns). Praktické seznámení.8. Moderní informační systémy ve vědě, speciálně pak v chemii (databáze a internet).9. WEB of Science. Seznámení se strukturou a praktické vyhledávání informací.10. Current Contents. Seznámení a praktické vyhledávání.11. Bibliografické citace (ISO 690)12. Vyhledávání informací dle zaměření diplomové práce.13. Prezentace výsledků vlastní rešerše.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí základní pravidla psaní bakalářských prací a odborného chemického textu, umí pracovat s literaturou a správně ji citovat Student umíí zpracovat literární podklady pojící se k jeho bakalářské práci do výstižné rešerše Studenti se bezpečně orientují a rozumí pravidlům psaní bakalářských prací a odborného chemického textu, umí pracovat s literaturou a správně ji citovat

Požadavky

Zpracování rešerše dle pokynů vyučujícího.Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 až čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

prof. Ing. Boleslav Taraba, CSc.