Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé analytické metody - MS (KCH / DPAMM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / DPAMM - Pokročilé analytické metody - MS, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na pokročilé analytické metody - hmotnostní spektrometrie (MS) v návaznosti na HPLC s důrazem na jejich aplikaci v chemickém výzkumu. Pozornost je věnována jednotlivým technickým řešením přístrojů hmotnostní spektrometrie i vybraným software pro zpracování a vyhodnocování dat. Teoretické základy jsou doplněny o množství praktických ukázek řešení konkrétních problémů spojených s experimentálními daty.

Literatura

Sparkman, O. David (2000). Mass spectrometry desk reference. Pittsburgh: Global View Pub. ISBN 0-9660813-2-3. J.C. Lindon, G.E Trauter, J.L. Holms (eds.):. Encyklopedia of Spectroscopy and Spectrometry.Academic Press, Surrey, UK, 1999. nebo novější. Marshall, A. G.; Hendrickson, C. L.; Jackson, G. S. "Fourier transform ion cyclotron resonance mass spectrometry: a primer". Mass Spectrometry Reviews 17 (1): 1-34. Tureček, František; McLafferty, Fred W. Interpretation of mass spectra. Sausalito, Calif: University Science Books. ISBN 0-935702-25-3. Jnrgen H. Gross. Mass Spectrometry: A Textbook. Berlin: Springer-Verlag. ISBN 3-540-40739-1. M. Meloun, J. Militký. STATISTICKÉ ZPRACOVÁNÍ EXPERIMENTÁLNÍCH DAT. Academia, 2004. Q. Hu, R. J. Noll, H. Li, A. Makarov, M. Hardman and R. G. Cooks. "The Orbitrap: a new mass spectrometer". Journal of Mass Spectrometry 40 (4): 430-443.

Požadavky

Znalost principů hmotnostní spektrometrie od základních typů až po současné novinky, dobrá znalost práce s počítačem včetně vybraného software pro zpracování a vyhodnocování dat. Znalost základních experimentálních metod analytické chemie.Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 až čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

doc. RNDr. Jiří Kalina, Ph.D.