Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rostlinná biochemie (KCH / DROBC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / DROBC - Rostlinná biochemie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ultrastruktura rostlinné buňky- mitochondrie, plastidy, vakuoly, peroxizómy, endoplazmatické retikulum a Gol-giho komplex, buněčná stěna, cytoskeletStruktura a funkce rostlinného genomu- nukleové kyseliny, replikace DNA, organizace rostlinného genomu- plastidy, mitochondrie, proteosyntéza a processing, regulace genové exprese a buněčné proliferaceFotosyntéza - fotosyntetické pigmenty, světelná a temnostní fáze, fotofosforylace a fotolýza vody, cyklický a necyklický tok elektronů, fotosystémy I a II , fixace CO2 - Calvinův cyklus,Fotosyntéza u C4 rostlin, CAM rostlinyMetabolismus sacharidů- glykolýza, oxidativní dekarboxylace pyruvátu, pentózový cyklus, glukoneogeneze, cyklus trikarboxylových kyselin, elektrontransportní řetězec, štěpení a biosyntéza polysacharidů, škrob, celulózaRostlinné lipidy- struktura a funkce, metabolismus, biosyntéza mastných kyselin, biomembrány, membránové proteiny, membránový transport, iontové kanály a pumpyGenové inženýrství rostlin- explantátové kultury, transformace rostlinných buněk- Agrobacterium, virové vekto-ry, transgenní rostliny a jejich využitíSekundární rostlinné metabolity-funkce u rostlin, klasifikace- fenolické látky, alkaloidy, izoprenoidy, praktické využití z pohledu člověka

Literatura

Dreyfus B.W., Thornber J.P. Assembly of the light-harvesting complexes (LHCs) of Photosystem II. Peter G.F., Thornber J.P. Biochemical composition and organization of higher plant photosystem II light-harvesting pigment-proteins. , The journal of biological chemistry, 1991. D. VOET, J. G. VOETOVÁ. Biochemie. VICTORIA PUBLISHING. Praha, 1995. S. Leblová , D. Sofrová. Biochemie fotosyntézy. Praha, 1982. Přehledné články v odborných časopisech.

Požadavky

Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 až čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 až čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

Mgr. Michal Haluzík, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Jiří Kalina, Ph.D.