Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Internet ve výuce chemie (KCH / INVCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / INVCH - Internet ve výuce chemie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Internet jako zdroj informací pro výuku chemie2 - 3 Vybrané služby internetu (elektronická pošta, elektronické diskusní skupiny, diskusní kluby, elektronické konference, služby fungující v reálném čase, aj.)4 - 5 Internet jako zdroj informací v oblasti vzdělávání6 - 9 Internet jako zdroj informací pro učitele chemie10 Chemické databáze na internetu11 Virtuální a vzdálená laboratoř12 - 13 Internet a projektová výuka v chemie

Získané způsobilosti

dovednost vyhledávat informace v základních informačních zdrojíchdovednost získané informace třídit, zpracovávat, prezentovatdovednost využívat Internet jako zdroj informací a vzdělávací prostředí dovednost připravit problémopvé úlohy pro žáky, k jejichž řešení je možno využit Internetrozšíření znalostí a dovedností přip práci se základním uživatelským softwarem (MS Office)

Literatura

KRIČFALUŠI, D. Internet ve výuce chemie (studijní opora). BÍLEK, M. Chemické databáze na Internetu pro učitele chemie. Hradec Králové, 2003. MUCHA, M. - KRIČFALUŠI, D. Informační a komunikační technologie v chemii. Ostrava, 2013. BARANOVIČ, R., MORAVČÍKOVÁ, L., ŠNAJDER, L. Internet pro střední školy. Praha : Computer Press, 1999. RŮŽIČKA, O. Internet pro učitele. Praha : Computer Press, 2001. Kusala, J. Internet ve škole. Fortuna, 2000. BRÁZA, J. Internet.cz - jak hledat a najít. Praha : Grada Publishing, 2001. LAPÁČEK, J., KLÍMA, M. Jak najít na Internetu. Praha : Computer Press, 2001. SLAVÍK, J., NOVÁK, J. Počítač jako pomocník učitele. Efektivní práce s informacemi ve škole. Praha : Portál, 1997. BRDIČKA, B. Role internetu ve vzdělávání. Praha : Univerzita Karlova, 2003. BRDIČKA, B. Technologie ve škole 21. století. Dostupný z WWW: http://www.slideshare.net/bobr/vzdlvac-technologie-21-stolet-prezentace, 2010. BROŽA, P. Tvorba www stránek pro úplné začátečníky. Praha : Computer Press, 2001.

Požadavky

Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 až čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.