Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inform. a komunik. technologie v chemii (KCH / ITECH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / ITECH - Inform. a komunik. technologie v chemii, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní tematické oblasti:1. Základní přehled možností využití ICT v chemii.2. Tvorba textových dokumentů - práce v textovém editoru, využití pokročilejších funkcí programu pro usnadnění práce na dokumentech.3. Využití tabulkového kalkulátoru pro zpracování experimentálních dat a tvorba grafů pro jejich prezentaci.4. Použití prezentačního softwaru pro přípravu prezentací nejen na konference.5. Vybraný 2D a 3D software pro přípravu chemických vzorců, rovnic a aparatur.6. Základy počítačové grafiky (bitmapová a vektorová grafika, sazba dokumentů). Vybraný software pro přípravu rozměrných dokumentů (např. vědeckých posterových sdělení).7. Internet a internetové databáze pro chemiky.8. ICT ve výuce chemie.9. Počítačem podporovaný chemický experiment.

Získané způsobilosti

rozšíření znalostí a dovedností přip práci se základním uživatelským softwarem (MS Office)dovednost pracovat se základním softwarem pro prezentaci chemických vzorcůdovednost vyhledávat informace v základních chemických informačních zdrojích

Literatura

KRIČFALUŠI, D. ICT v chemii (studijní opora). KLÁN, P., MINDL, J., ŠTĚDRÝ, A., RUBEŠOVÁ, E. Chemická informatika. Úvod do používání Internetu. JINDŘICH, J. Chemické databáze na Internetu a jejich používání. KLOUDA, P. Chemie na počítači. Ostrava : Pavel Klouda, 2001. ZMEŠKAL, O. a kol. Informační technologie v chemické praxi. Manuál k systému IP-COACH. Manuál k systému ISES.

Požadavky

Vyhovující zpracování průběžného testu (získání alespoň 75 % bodů). Vypracování závěrečného projektu na zadané téma a se zadanými parametry.Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 10 a čl. 11 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.Mgr. Martin Mucha, Ph.D.