Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lab. cvič. z infračervené spektroskopie (KCH / LCIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / LCIS - Lab. cvič. z infračervené spektroskopie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bezpečnost práce, základní informace o průběhu cvičení, seznámení se s obsluhou FTIR spektrometru, příprava vzorků před vlastním měřením spekter.2. Seznámení se se softwarem "Omnic". Základní postupy při měření, úpravě a vyhodnocení spekter3. Měření infračervených spekter vybraných pevných látek transmisními technikami (KBr tableta).4. Měření infračervených spekter vybraných pevných látek transmisními technikami (nujová suspenze).5. Měření infračervených spekter vybraných pevných látek reflexními technikami (ATR).6. Měření infračervených spekter vybraných pevných látek reflexními technikami (DRIFT).7. Identifikace vybraných organických sloučenin na základě naměřeného infračerveného spektra.8. Identifikace vybraných anorganických sloučenin na základě naměřeného infračerveného spektra.9. Práce s databázemi a vyhledávání spekter v katalozích.10.-11. Ověření platnosti Lambert-Beerova zákona v IČ spektroskopii.12. Stanovení koncentrace neznámé látky pomocí IČ spektroskopie

Získané způsobilosti

získává praktické zkušenosti s infračervenou spektroskopií

Literatura

MILLER R. G. J., STACE B. C. Laboratory Methods in Infrared Spectroscopy. Heyden, London, 1972.

Požadavky

Zápočet bude přidělován na základě 100% účasti na cvičeních a za odevzdané a přijaté protokoly. Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 až čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

Mgr. Martin Mucha, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Mucha, Ph.D.