Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná chemie 1 (KCH / OBCH1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / OBCH1 - Obecná chemie 1, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní chemické pojmy a zákony.2. Atomové jádro.3. Elektronový obal atomu4. Periodický zákon a periodická soustava prvků.5. Chemická vazba.6. Chemické reakce.7. Základy chemické termodynamiky8. Základy chemické kinetiky

Získané způsobilosti

zná základní pojmy z oblasti obecné chemie (v souladu s obsahem předmětu)dokáže zdůvodnit platnost obecných zákonitostí z oblasti obecné chemie (v souladu s obsahem předmětu)dokáže vysvětlit vybrané jevy a děje z oblasti obecné chemie (v souladu s obsahem předmětu)vysvětlí vznik chemické vazby a popíše jednotlivé typy chemických vazeb a jejich vlastnostiuvědoměle využívá vztah mezi strukturou a vlastnostmi pro vysvětlování a zdůvodňvání

Literatura

Klikorka, J., Hájek, B., Votinský, J. Obecná a anorganická chemie. SNTL, Praha, 1989. Žúrková, L. Obecná chémia. SPN, Bratislava, 1985. Vacík, J. Obecná chemie. SPN, Praha, 1986. Polák, R., Zahradník, R. Obecná chemie: stručný úvod. Academia Praha, 2000.

Požadavky

Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 - 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.