Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z organické chemie 2 (KCH / SORC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / SORC2 - Seminář z organické chemie 2, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Dieny2. Alkeny s další funkční skupinou v molekule3. Dihalogenderiváty4. Dialdehydy a diketony5. Chinony6. Hydroxyaldehydy a hydroxyketony7. Sacharidy8. Halogenaldehydy a halogenketony9. Aminoaldehydy a aminoketony10. Halogenkyseliny a jejich deriváty11. Hydroxykyseliny a jejich deriváty12. Aldehydokyseliny a ketokyseliny a jejich deriváty13. Aminokyseliny a jejich deriváty14. Dikarboxylové kyseliny a jejich deriváty

Získané způsobilosti

dokaže využít základních pojmů a zákonitostí organické chemie k řešení problémů rektivity a přípravy vícefunkčních sloučeninpředvídá na základě znalostí struktury a obecných zákonitostí organické chemie průběh reakcízná pravidla chemického názvosloslí organických sloučenin a dokáže je aplikovat při tvorbě chemických vzorců a názvů

Literatura

Červinka O. a kol. Chemie organických sloučenin (1), SNTL/ALFA, Praha 1985. &, &. Červinka O. a kol. Chemie organických sloučenin (2), SNTL/ALFA, Praha 1987. Smith M.B., March J. March s advanced organic chemistry (5-th edition),John Wiley & sons.,inc., New York 2001. Červinka O. a kol. Mechanismy organických reakcí, SNTL/ALFA, Praha 1981. McMurry, J. Organic chemistry, 6th ed. 2004, Brooks/Cole, a Thomson Learning Company, Český překlad 2007. Cram D.J., Hammond G.S. Organická chemie, Academia, Praha 1969.

Požadavky

Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 až čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

Ing. Rudolf Peter, CSc.