Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočty z fyzikální chemie (KCH / VFCHE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / VFCHE - Výpočty z fyzikální chemie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní veličiny2. Výpočty s použitím zákonů pro ideální plyn, stavová rovnice ideálního plynu3. První věta termodynamiky4. Druhá věta termodynamiky5. Třetí věta temodynamiky6. Termodynamická rovnováha7. Fázové rovnováhy I8. Fázové rovnováhy II9. Chemická rovnováha I10. Chemická rovnováha II11. Termochemie12. Elektrochemie13. Časová rezerva, zápočet

Získané způsobilosti

Učící se zná základní vztahy, vzorce a výpočtové postupy používané ve fyzikální chemii.Ovládá výpočty spojené s ideálním plynem, resp. stavovou rovnicí ideálního plynu.Je schopen vypočítat úlohy z chemické termodynamiky.Chápe výpočty vztahující se k fázovým a chemickým rovnováhám.Osvojuje si výpočty související s termochemií a elektrochemií.Umí se orientovat v odpovídající odborné literatuře.

Literatura

ADAMCOVÁ, Z. A KOL. Příklady a úlohy z fyzikální chemie Praha:SNTL/ALFA, 1989 ISBN 80-03-00104-8. BARTOVSKÁ, L., BUREŠ, M., CHUCHVALEC, P. Sbírka příkladů z fyzikální chemie I.,II. Praha: VŠCHT, 1996 ISBN 80-7080-266-7. LINZER, E., DORUŠKOVÁ, M., KALOUSEK, J. Základy fyzikální chemie v příkladech Ostrava: VŠB-TU, 1994 ISBN 80-7078-225-0.

Požadavky

Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 - 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

doc. Mgr. Roman Maršálek, Ph.D.