Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané problémy v chemických výpočtech (KCH / VPCHV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / VPCHV - Vybrané problémy v chemických výpočtech, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

látková množství a vyjadřování složení soustavvýpočty z chemických vzorcůpříprava roztoků a výpočet jejich složenívyčíslování chemických rovnic a základní výpočty z rovnicvýpočty s plyny a jejich aplikace na výpočty z rovnicrozpustnost, výtěžek při krystalizacinepřímá úměra v chemických výpočtech, vyčíslování složitějších redoxních rovnicvýpočty pH vodných roztoků

Získané způsobilosti

Rozvíjí schopnosti aplikací při výpočtových postupech používaných v chemiiOvládá souvislosti při výpočtech z chemických rovnic Je schopen vyjádřit různým způsobem složení roztoků a provést výpočty s roztoky související.Chápe výpočty související s plynnými složkamiDokáže provádět výpočty související s pH roztokůUmí se orientovat v odpovídající odborné literatuře.

Literatura

TRŽIL, J., ULLRYCH, J., SLOVÁK, V. Příklady z chemie 1. vydání Ostrava: VŠB - Technická univerzita, 1999. KORBAČKOVÁ, D. Vybrané příklady z obecné a anorganické chemie 1. vydání Ostrava: Pedagogická fakulta v Ostravě, 1987. GAŽO, J., et al. Anorganická chémia - Laboratórne cvičenia a výpočty 3.nezmenené vydanie. Alfa Bratislava, 1980. MARKO, M., HORVÁTH, S., KANDRÁČ, J. Příklady a úlohy z chemie Praha:SPN, 1978. NOVOTNÝ, V., JEŘÁBEK, B., HOZA, V. Sbírka příkladů a úloh z chemie 1 - Doplňková učebnice pro SPŠ chemické a s chemickým zaměřením, 2. upravené vydání. Praha: SNTL, 1988.

Požadavky

Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 až čl. 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

Ing. Rudolf Peter, CSc.