Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika chemie 2 (KCH / XDCS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / XDCS2 - Didaktika chemie 2, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základy metodologie (prezenčně)Pedagogický výzkum, didaktické testy, pedagogická evaluace.2. Příprava učitele na vyučování (prezenčně)Normativní a subjektivní složka přípravy. Časový tématický plán učiva.Vybrané problémy učiva chemie (prezenčně + samostudium)1. Stavba atomu - jádro a elektronový obal2. Chemická vazba3. Roztoky4. Teorie kyselin a zásad5. Termochemie, kinetika6. Chemická kinetika7. Základy organické chemie8. Základy biochemie

Literatura

SOLÁROVÁ,M. Kooperativní a projektová výuka. Studijní opora pro DiV. Ostrava: PřF, 2004. SOLAROVÁ,M. Tvořivý učitel chemie. Studijní opora pro DiV. Ostrava: PřF, 2004. MAŇÁK, J. Nárys didaktiky. PdF MU, Brno, 1995. DLUHOŠ,L. Vybrané kapitoly z didaktiky chemie. Ostrava: PdF. KALHOUS,Z. Základy školní didaktiky. UP, Olomouc, 1995.

Požadavky

Podmínkou je úspěšné vykonání zkoušky.Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 - 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.