Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná chemie 1 (KCH / XOBC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / XOBC1 - Obecná chemie 1, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní chemické pojmy a zákony.2. Atomové jádro.3. Elektronový obal atomu4. Periodický zákon a periodická soustava prvků.5. Chemická vazba.6. Chemické reakce.7. Základy chemické termodynamiky8. Základy chemické kinetiky

Získané způsobilosti

zná základní pojmy z oblasti obecné chemie (v souladu s obsahem předmětu)dokáže zdůvodnit platnost obecných zákonitostí z oblasti obecné chemie (v souladu s obsahem předmětu)dokáže vysvětlit vybrané jevy a děje z oblasti obecné chemie (v souladu s obsahem předmětu)vysvětlí vznik chemické vazby a popíše jednotlivé typy chemických vazeb a jejich vlastnostiuvědoměle využívá vztah mezi strukturou a vlastnostmi pro vysvětlování a zdůvodňvání

Literatura

KLIKORKA, J., HÁJEK, B., VOTINSKÝ, J. Obecná a anorganická chemie. Praha : SNTL, 1989. VACÍK, J. Obecná chemie. Praha : SPN, 1986. POLÁK,R.,ZAHRADNÍK,R. Obecná chemie: stručný úvod. Praha : Academia, 2000. ŽÚRKOVÁ, Ľ. Obecná chémia. SPN : Bratislava, 1985. GARTNER, H. a kol. Groses Buch der Chemie (Kompendium Chemie). ISBN 978-80-242-2012-3.KRIČFALUŠI, D. Vybrané kapitoly z obecné chemie. Chemická vazba I. KRIČFALUŠI, D. Vybrané kapitoly z obecné chemie. Chemická vazba II. KRIČFALUŠI, D. Vybrané kapitoly z obecné chemie. Chemické reakce I. KRIČFALUŠI, D. Vybrané kapitoly z obecné chemie. Látky a jejich vlastnosti.

Požadavky

Splnění korespondenčních úkolů.Splnění podmínek písemné a ústní části zkoušky.Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 31 - 33 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.